Nataliya Ilchuk

Taiteilija

Photo: Jussi Virkkumaa

Ukrainalainen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa elokuvan ja videoiden parissa. Syntynyt Lvivissä vuonna 1985. Valmistunut Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporainsista Ranskassa vuonna 2020 ja opiskellut elokuvan tekemistä myös Kiovassa ja Varsovassa.

Olen ollut syksystä 2022 lähtien väitöskirjatutkijana CY Cergy Pariisin yliopistossa Ranskassa, ja tarkastelen väitöskirjassani sosiaalisen muutoksen prosessien ilmiöitä ja niiden vaikutusta yksilöihin rakennettujen kertomusten kautta. Kertomukset koostuvat henkilökohtaisten arkistojen kuvamateriaalista ja tietyistä historiallisista viitteistä yhdistämällä menneisyyden nykyhetkeen ajassa, joka ei ole lineaarista.

Saaren kartanon residenssissä työstän videoprojektia, joka tutkii sotaa läpikäyvän maan uutta taloudellista todellisuutta ja haasteita, jotka muuttavat dramaattisesti Ukrainan tapaa hoitaa taloutta hyödyttääkseen yhteisöä yksittäisen yksilön sijaan.

Suomessa oleskeluni aikana haluan vaihtaa mielipiteitä Saaren kartanossa residenssiä viettävien ja siellä vierailevien henkilöiden kanssa luottamuksesta hallintoa kohtaan ja turvallisuuden tunteesta tulevaisuudessa sekä tarkentaa erilaisia lähestymistapoja resurssien käyttämiseen.

nataliyailchuk.net