Meri-Maija Näykki

sirkus- ja teatteriohjaaja

Olen Meri-Maija Näykki, 27-vuotias sirkus- ja teatteriohjaaja.

Saaren kartanon residenssissä luon pohjia kolmelle esityskonseptille. Teen yhteistyötä Rakastajat-teatterin, Tanssiteatteri Minimin ja Tampereen Työväen Teatteri kanssa, tavoitteenani luoda näihin teattereihin sopivat esityskonseptit, jotka mahdollistavat sirkuksen ja teatterin tasa-arvoisen toimijuuden ja orgaanisen yhteistyön.

Näen sirkustaiteen mahdollisuutena tuoda nykydramaturgisia muotoja perinteisen teatterin katsojille. Toisaalta uskon, että nykysirkus voi toimia teattereiden ovenavaajana uusille katsojille ja kansainvälisille yleisöille.

Minulle sirkus on vallitsevien olosuhteiden, kuten painovoiman ja sosiaalisen naurettavuuden rajojen etsimistä ja venyttämistä. Siten esimerkiksi budjetti ja teatteritila ovat minulle sirkusvälineitä, joiden mahdollisuuksia tutkin ja venytän. Teatteri puolestaan on minulle vajavaisten ihmiseläinten näyteikkuna. Koen, että teatterin vajavaiset eläimet ja sirkuksen friikit yhdessä voivat antaa meille tilan, jossa saamme ihmetellä elämän absurdiikkaa ja nauraa omalle rajallisuudellemme. Tarvitsemme yhdessä ihmettelyn ja naurun tilaa, jotta voimme antaa armoa itsellemme ja muille.

WWW.MERI-MAIJA.COM