Laressa Dickey

kirjailija, liiketaiteilija, kehotyöskentelijä

”Työskentelen somaattisten kokeilujen parissa alkion ajassa, hyödyntäen alkioteoriaa (Blechschmidt) lähtökohtana ajan pohtimiselle, muodon kehittymiselle, muodostumiselle – tätä kaikkea liikkeen tarjoaman linssin läpi. Olen kiinnostunut morfologisista voimista, jotka muovaavat meidät ja siitä, miten ne edelleen toimivat kehossamme; miten voimme seurata ja jäljittää tätä ajallisesti? Entä jos meissä ei tapahdukaan rappeutumista vaan olemme yhä tulossa joksikin? Tämä taiteellinen tutkimus on tulevan Timebody-nimisen performanssiteoksen perusta.

Odotan innolla sitä, että minulla on aikaa lukea, katsella, kävellä, ajatella, piirtää ja keskittyä uusiin ideoihin talven hiljaisuudessa Saaren kartanossa.

Työmenetelmät: lukeminen/kirjoittaminen, liikkuminen/liikeideoiden improvisointi, pienelokuvien, valokuvien ja äänidokumentaation editointi.”

Laressa Dickeyn taiteellinen työ tapahtuu kirjoittamisen, liikkeen/performanssin ja kehotyöskentelyn aloilla. Hän on julkaissut neljä runokirjaa, jotka ovat Bottomland, Roam, Twang ja Syncopations, sekä useita pienimuotoisia julkaisuja, joista yksi on A Piece of Information About His Invisibility. Yhdessä äänitaiteilija Andrea Stevesin kanssa Dickey on julkaissut teoksen RADIO GRAVEYARD ORBIT (Sming Sming), joka on spekulatiivinen taiteilijan kirja avaruusromusta. Hänen Ali Gharavin kanssa toteuttamansa kollaboratiivinen installaatio How to Pass Time with No Reference oli mukana Bergen Assemblyssa vuonna 2019. Bergen Assembly tilasi häneltä ja Magdalena Freudenschussilta yhteisesti sarjan feministisiä esseitä hoivapolitiikasta otsikolla Re:assembling Emotional Labor: On the Politics of Care. Vuodesta 2005 lähtien hän on käyttänyt liike-improvisaatiota ja performanssia kirjoituskäytäntöjensä tiedonlähteenä ja päinvastoin. Kieli, kuva, ele, liike: läsnäolo. Hänen kehotyöskentelynsä vaikuttimina toimivat biodynaaminen kraniosakraaliterapia, Body Mind Centering -tutkimukset, Amerta Movement -liikeharjoittelu ja virittynyt, empaattinen mielikuvitus. Hän opiskelee maisterintutkintoa Tukholman taideyliopiston tanssin laitoksella pääaineenaan uudet performatiiviset käytännöt. Valmistumisvuosi tulee olemaan 2023.