Kavachi

Kuvataiteilija

Kuvataiteilija Kavachi työstää residenssissä kotitöitä ja niihin liittyviä sukupuolirooleja tarkastelevaa teostaan lahjoituksina saamistaan keittiöpyyhkeistä

Kuva: Jussi Virkkumaa

I vacuumed the house
He mopped the floor
I took the trash out
He cooked for me
and
I washed the dishes
He cleaned the bathroom
I wiped the window
and
He put up the curtains
I washed the sheets
He made the bed
I set the alarm
He turned off the bedside lamp
I scratched his back
He made a coffee
I read a poem
He watered the plants
I changed the water in the aquarium
He did the laundry
and
I hung up the laundry
He hammered a nail in the wall
I hung a painting
He ironed my shirt
I repaired a hole in his t-shirt
He turned on the radio
I cut his hair
He cut mine
And
We welcomed the guests together.

Saaressa työstän tekstiin perustuvaa teosta We Welcomed The Guests Together (Toivotimme vieraat tervetulleeksi), joka käsittelee kodin arjen askareita sekä niiden jakautumista pariskunnan kesken ja niihin liittyviä sukupuolirooleja. Kenen pitäisi tehdä kotitöitä?

Pandemian aikana vietin enemmän aikaa kotona, ja karanteeniprosessi salli minun kyseenalaistaa päivärutiineja taiteellisen toiminnan kautta. Luulen, että eristyksen aikana huomasimme kaikki, kuinka paljon työtä arjen pyörittäminen vaatii. Aloitin projektin lähes puolitoista vuotta sitten. Olen kerännyt eri taustoista tulevilta ihmisiltä pöytäliinoja, lautasliinoja ja astiapyyhkeitä. Residenssissä jatkan keittiökankaiden keräämistä ja paikallisten ihmisten kotitöistä kertovien tarinoiden kuuntelua, mikä auttaa minua peilaamaan tarinoita tekstiileihin ompelemalla niistä tulkintojani. Aion kehittää projektia viettämällä paljon työaikaani upeassa luonnonympäristössä. Haluan jakaa ideoita muiden residenssin asukkaiden kanssa ja lukea kirjoja.

 

Kavachi syntyi 1989 Denizlissä, Turkissa. Hän asuu Saksassa. Hän on kiinnostunut arkielämän performatiivisista ja tunteellisista puolista. Hän käsittelee siirtolaisuuteen, lapsuusmuistoihin, queer-identiteetteihin, työhön ja kotielämään liittyviä aiheita. Hän työtapansa kattaa kaikkea väliaikaisista installaatioista performansseihin, videoihin, piirustuksiin ja tekstiilitöihin. Valmistuttuaan taiteen kandidaatiksi Sıtkı Koçmanin yliopistosta Muğlassa ja taiteen maisteriksi maalaustaiteesta Hacettepen yliopistosta Ankarassa, Turkissa, hän valmistui taiteen maisteriksi Public Art and New Artistic Strategies -ohjelmasta Bauhaus-Universität Weimarista vuonna 2018.