Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Media- ja videotaide

David Muth

Taiteilija

Ranskalaisen jälkistrukturalismin aikaisen filosofin Jean Baudrillardin mukaan arkielämä tapahtuu merkkien järjestelmänä, ja esimerkiksi ’auto’ ilmentää ’halua ajaa’, ’etenemistä’ tai ’itsenäisyyttä’. Taiteenharjoittamiseni jatkuva punainen lanka on jo vuosien ajan ollut tutkia esineitä juuri tällä tavalla. Haluaisin käyttää Saaren kartanon residenssiaikani uuden lentokoneen meditatiivista reflektointia koskevan videoteokseni tuottamiseen. Lisäksi odotan innolla luovaa ajatustenvaihtoa residenssin muiden taiteilijoiden kanssa. 

David Muth on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Hän kasvoi Itävallan Salzburgissa ja muutti Isoon-Britanniaan opiskelemaan Middlesex University -yliopistoon, jossa suoritti MA-tutkintonsa digitaalisen taiteen alalla. Parhaillaan hän asuu ja työskentelee Lontoossa, Turussa ja Wienissä.  

Muthin teoksia on ollut laajalti esillä kansainvälisissä näyttelyissä, kuten Montrealin nykytaiteen museossa (Musée d’Art Contemporain de Montréal), Helsingin Kiasmassa, Ars Electronicanissa Linzissä, Jan Josen ISEA2006-symposiumissa, Pariisin Le Cubessa, Amsterdamin Montevideossa, Gijónin Laboralissa, SIGGRAPH2009-konferenssissa New Orleansissa ja Madridin Museo Reina Sofía -taidemuseossa. Lisäksi hän opettaa Goldsmiths Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa. AV-Arkki esittää Muthin videoteoksia.