Chinh Tran

Kirjailija/elokuvantekijä

Kuva: Jussi Virkkumaa

Residenssin aikana kirjoitan pienoisromaania nimeltä ”To The Moon”. Se sijoittuu kuviteltuun lähitulevaisuuteen, jossa kuumatkailu on kaupallistettu. Kuulla on symboliikkaa – se on kautta aikojen ollut ihmisen mielikuvituksen kohde. Katsoessaan kuuta muinaiset ihmiset näkivät ihmisen kasvot tai kaneja ja alkoivat luoda tarinoita näiden hahmojen ympärille. Kuulla on outo, magneettinen vaikutus meihin, joilla on pakkomielle kilpailla siitä, kuka pääsee ensin avaruuteen ja jotka unohtavat, että tarinat kuusta ovat peräisin maapallolta, rajattomasta mielikuvituksestamme. Pidämme kaikki maapalloa itsestäänselvyytenä – vaikka planeettamme sisältää oman maailmankaikkeutensa.

”To The Moon” perustuu lyhytelokuvaprojektiin, jota kehitän parhaillaan yhdessä pienoisromaanin kanssa. Se kyseenalaistaa ajatuksen luvatusta maasta ja käyttää scifiä todellisista ongelmista puhumisen välineenä. Haluan käsitellä teemoja kuten maahanmuuttoa, yhteenkuuluvuuden tunnetta, identiteettiä sekä rakkautta ja läheisyyden tunnetta planeettojenvälisen matkustamisen aikakaudella. Residenssin aikana työskentelen tarinan juonen parissa ja rakennan sen maailmaa, mutta ennen kaikkea toivon saavani aikaa ja tilaa ajatella, tutkia ja luoda intiimin suhteen hahmojeni kanssa, sillä he ovat maaperä, jolla kaikki muu lepää.

Chinh Tran on vietnamilainen kirjailija, joka asuu tällä hetkellä Amsterdamissa. Hän on kirjoittanut useita projekteja, jotka on valittu lyhytelokuvafestivaaleille ja kehityshankkeisiin Euroopassa, ja työstää parhaillaan ensimmäistä lyhytelokuvaansa ohjaajana. Hän on myös kiinnostunut medioiden välisestä tarinankerronnasta tekstin, valokuvien, äänen ja videon avulla.