Lauttasaaren kartanon residenssi

Lauttasaaren kartanon pihapiirissä sijaitsevaan Punaiseen huvilaan on kunnostettu residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Residenssipaikkaa voivat hakea vieraidensa käyttöön suomalaiset taiteen ja tieteen toimijat, jotka haluavat kutsua Suomeen yhteistyöprojektia varten ulkomaisen taiteen tai tieteen asiantuntijan. Residenssivieraat valitaan avoimella haulla, joka järjestetään säätiön yleishaun yhteydessä vuosittain.

Lauttasaaren kartanon residenssitoiminnalla tuetaan taiteen ja tieteen toimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja kansainvälistymistä mahdollistamalla ulkomaisten taiteen ja tieteen asiantuntijoiden asuminen ja työskentely Suomessa residenssivierailua koordinoivan taustayhteisön kanssa.

Residenssipaikkaa vieraalleen voivat hakea kaikkien taiteen alojen sekä säätiön tukemien tieteen alojen (humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat, ympäristötiede) toimijat. Yhteistyökumppani voi olla esimerkiksi tutkimusyksikkö, ajatushautomo, taiteilija- tai kuraattoriryhmä, taidegalleria, orkesteri, festivaali tai muu taiteen alan tapahtuma.

Residenssillä pyritään luomaan syvällistä yhteistyötä paikallisen taiteen ja tieteen toimijoiden ja eri alojen kansainvälisten toimijoiden välille. Säätiö vastaa residenssiasumiseen liittyvistä järjestelyistä ja tukee vierailuun liittyvissä käytännön asioissa. Residenssijaksoon kuuluu asunnon lisäksi työskentelyapuraha. 

Residenssivieraat valitaan avoimella haulla, joka järjestetään säätiön yleishaun yhteydessä vuosittain. Residenssiin voi hakea 1–4 kuukaudeksi. Hakemuksessa pyydetään esittämään toive residenssin pituudesta ja ajankohdasta. Lisätietoja hakemisesta löydät hakijan ohjeistamme.