Apurahat ja residenssipaikat Taide Koekeittiö -työskentelylaboratorion ja esitystilan toimintaan kahdeksi vuodeksi. Päähakija Kuvataiteen Maisteri Donner Sonja ja työryhmä (Koekeittiö) Hankkeen jäsenet Ryhmän muut jäsenet: Donner Sonja, Rönkä Eeva, Purhonen Jani Anders, Tervo Niina, Bruel Océane, Sorsa Joona, Peura Eeva Myöntösumma 86600 € Tukimuoto Yleinen rahoitushaku Alat Kuvataide Myöntövuosi 2024 Jos omistat hankkeen, voit kirjautua sisään ja lisätä hankkeen tietoja. Kirjaudu sisään Jaa: Takaisin apurahalistaukseen Hakemuksen tiivistelmä Koekeittiö on seitsemän taiteilijan perustama esitystila ja työskentelylaboratorio, joka tutkii ruokaa taiteen lähtökohdista. Hankkeen tavoitteena on rakentaa vakiintunut alusta syötävään materiaaliin keskittyvälle, monitaiteelliselle ja -tieteelliselle vuorovaikutukselle. Haemme hankkeelle Koneen Säätiöltä kahden vuoden rahoitusta, jolla käynnistämme Koekeittiön temaattisen ohjelmiston tammikuussa 2025 ja varustamme rakennuksen keittiötilan uudelleen. Apurahajakson aikana kehitämme toiminnassamme kollektiivisen, ei-hierarkkisen työryhmätyöskentelyn tapoja, sekä luomme suhteita kotimaiseen ja kansainväliseen, kulinaariseen ilmaisun kenttään. Tavoitteenamme on tuoda uusia yleisöjä kyseisen ilmaisumuodon piiriin, ja tarjota ruokaa ja taiteellista ajattelua yhdistävälle työlle sopivat, työskentelyä tukevat puitteet. Keittiöön ja esitystilaan jakautuva kokonaisuus sijaitsee Helsingin Pihlajamäessä, alueen alkuperäiseen asemakaavaan kuuluvassa entisessä ravintola- ja kaupparakennuksessa. Tilan julkinen ohjelmisto perustuu kahden kuukauden välein vaihtuvaan teemaan, jonka pohjalta työryhmämme toteuttaa itse ja kutsuu taiteilijoita, kuraattoreita, tieteen tekijöitä ja kokkeja tekemään esityksiä, kokeellisia ravintolaserviisejä, näyttelyitä, työpajoja ja luentoja. Vuoden 2025 teemat ovat “Pairing: tarjoiluehdotus, väri ja synestesia”, “Ääni: radio ja äänitteet keittiössä”, “Resepti ja koreografia”, “Historia, säilöntä ja arkkitehtuuri”, “Tuli ja teknologia: uunit ja teksti”, sekä “Ruokinta ja valtasuhteet”. Luomalla tilaa ruuan kanssa tehtävälle monitaiteelliselle työlle kysymme, minkälaisia tapahtumia ja kohtaamisia näiden materiaalien avulla voidaan synnyttää? Millaista aistimista ja viestintää syötävän aineksen kanssa työskentelyyn ja sen esittämiseen liittyy? Miten erilaiset kehot viestivät tällaisten tekojen/teosten kanssa? Millä tavoin ruuan ja ruokakulttuurien tarkastelu voi sulautua osaksi tai muovata taiteellisia ja tieteellisiä, vakiintuneita konventioita? Takaisin apurahalistaukseen