Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Maalaus, piirustustaide, grafiikka

Maippi Ketola

Kuvataiteilija

Kuva: Jussi Virkkumaa

Saaren kartanon residenssissä työstän projektiani nimeltään I WANT TO SEE WHAT I LOOK LIKE. Aion kasvattaa partani. Kohtaan mörköni ja odotan pelonsekaisen hurmoksen vallassa päästä näkemään miltä näyttäisin jos naisen parrakkuus ei olisi suuri tabu. Haluan projektillani ottaa oman askeleeni naisen parrakkuuteen liittyvän tabun murskaamiseksi. Ja näyttää mikä on myös normaalia.

Minussa ei ole mitään lääketieteellistä “vikaa” joka aiheuttaisi karvaisuuteni. Silti minulla on ihan oikea parta ja karvoja siellä sun täällä. Residenssi tarjoaa minulle mahdollisuuden elää ilman partaterää ensimmäistä kertaa 12-vuotiaan minäni jälkeen. Olen siitä hyvin kiitollinen ja odotan innolla tapaamisia saunomisen merkeissä!

Residenssin aikana aion ommella esiintymisasua omaa Bearded Lady-persoonaani varten. Asua tulen käyttämään perfomanssissa kotipaikkakunnallani Hämeenlinnassa residenssin jälkeen. Lisäksi maalaan sideshow-julisteita itseäni mallina käyttäen sekä dokumentoin parrankasvatusprosessia kameralla ja äänittäen. Materiaalista valmistuu näyttely MUU Helsinki nykytaidekeskukseen.

Maippi Ketola on Hämeenlinnassa asuva monialainen kuvataiteilija. Hän on tehnyt animaatiota, kokeellista live-animaatiota, maalauksia, installaatiota, performanssia, sarjakuvaa, videota, tekstiiliteoksia, dioraamoja ja perustanut post-apokalyptisen uskonnon yhteistyössä Harri Vähänissin kanssa. Maippi on valmistunut Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2007.

www.maippiketola.com