Tapahtumat

Apurahansaajille

Parhaiden käytäntöjen opintopiiri: Työssä jaksaminen ja itsensä johtaminen

Miten huolehtia omasta jaksamisestaan, merkityksestä ja luovuudesta nopeasykkeisessä ja tuottavuutta korostavassa ympäristössä? Opintopiirissä pääset kuulemaan hyviä käytäntöjä ja keskustelemaan muiden apurahansaajien kanssa työssä jaksamisesta ja itsensä johtamisesta. Opintopiiri on suunnattu Nesslingin säätiön ja Koneen Säätiön apurahansaajille.

Tilaisuudessa pohdimme sosiologian yliopistonlehtori, kirjailija ja kouluttaja Kaisa Kuurneen ja kirjailija ja uravalmentaja Aurora Airaskorven johdolla uusia näkökulmia omaan työntekoon, itseen suhtautumiseen sekä työn ja muun elämän yhteensovittamiseen. Puheenvuorojen jälkeen keskustelemme teemoista pienryhmissä.  

Ohjelma 

9.00 Avaussanat järjestäviltä säätiöiltä 

9.10 Kaisa Kuurne: Aistivoimaisesta ja merkityksellisestä tieteen ja taiteen tekemisestä   

9.40 Keskustelu pienryhmissä 

9.55 Purkukeskustelu 

n. 10.15 Tauko 

10.30 Aurora Airaskorpi: Miten vaalia riittävyyden tunnetta kuormittavassa työelämässä? 

11.00 Keskustelu pienryhmissä 

11.15 Purkukeskustelu 

n. 11.35 Yhteenveto ja keskustelua 

Tilaisuus päättyy viimeistään klo 12.00. Opintopiirin kieli on suomi. 

Puhujat 

Kaisa Kuurne 

Miten huolehtia omasta jaksamisestaan, merkityksestä ja luovuudesta nopeasykkeisessä ja tuottavuutta korostavassa ympäristössä? Kuinka toimia yhteistyössä kehon, tunteiden ja ympäristön kanssa ja hyödyntää vaikeasti sanoiksi puettavaa aistivoimaista tietoa? Kuinka muuttaa maailmaa tieteen ja taiteen keinoin yhdessä ilman haitallisia hierarkkisia rooli- ja valtarakenteita? Kaisa Kuurneen puheenvuoro käsittelee aistivoimaisia tekemisen tapoja, joita Kaisa on viime vuosina integroinut entistä enemmän akateemiseen työskentelyyn. Vain antamalla tilaa ruumiillisille aistimuksille, inhimillisille tunteille ja tarpeille, voidaan saavuttaa läsnäolon tila, jossa luovuus ja merkittävien oivallusten mahdollisuudet pääsevät esiin. Kaisa työskentelee Turun ja Helsingin yliopistoissa sosiologian yliopistonlehtorina ja johtaa Koneen Säätiön rahoittamaa tutkimushanketta ”Kamppailu synnytyksestä – Suomalaisen synnytyskulttuurin murros”, sen ympärille perustettua HEBI-tutkimusryhmää ja BIRRES-tutkijaverkostoa. Yliopiston ulkopuolella Kaisa kirjoittaa kaunokirjallisuutta sekä kouluttaa sosiologian lisäksi arkkityyppisen syvyyspsykologian ja joogan näkökulmista. 

Aurora Airaskorpi 

Miksi niin moni meistä kokee riittämättömyyden tunnetta etenkin työelämässä? Miten oppisimme vetämään rajoja, vaalimaan hyvinvointiamme ja menestymään omilla ehdoillamme? Aurora Airaskorpi käsittelee näitä kysymyksiä työssään uravalmentajana, kirjailijana ja kirjoittajana. Hänen kirjansa Riittävän hyvä syntyi Auroran oman työuupumuskokemuksen saattelemana. Sen jälkeen hän on perehtynyt freelancer-kulttuurin ja luovan työn tekemisen haasteisiin kirjassaan Vapauden tavoittelijat sekä merkitykselliseen työhön uutiskirjeessään High on Hope. Opintopiirissä Aurora jakaa käytännön keinoja rajojen vetämiseen, ein sanomiseen, kilpailu- ja vertailukulttuurissa elämiseen, luovuuden ja hyvinvoinnin vaalimiseen sekä riittävyyden viljelyyn – niin yksilötasolla kuin yhteiskunnallisestikin. 

Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.