Tarinat ja julkaisut

Podcastit

27.09.2022

Saaren kartanon Reviving the Wild -podcast: kaksi uutta jaksoa ovat nyt kuunneltavissa

Saaren kartanon residenssin podcast-sarja Reviving the Wild on neliosainen paluu omille juurillemme, jotta voisimme elvyttää luontoa ja itseämme. Podcastin kaksi viimeistä jaksoa on nyt ilmestynyt. Niissä toimittaja Miia Laine keskustelee asiantuntijavieraiden kanssa villiruuasta, ruokaturvallisuudesta, uudistavasta maataloudesta ja terveestä maaperästä. Jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja Apple Podcasts -palvelussa.

Joka vuosi kymmenet taiteilijat eri taiteenaloilta eri puolilta maailmaa matkustavat Saaren residenssiin Varsinais-Suomen maaseudulle keskittymään omaan taiteelliseen työhönsä ja vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden residenssiläisten kanssa.

Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon residenssin tavoitteena on olla koealusta tulevaisuudelle, joka on kestävä ekologisesti, sosiaalisesti ja henkisesti. Englanninkielinen Reviving the Wild -podcast on syntynyt teemoista, jotka ovat keskeisiä Saaren kartanon päivittäisessä ekologisessa toiminnassa.

Olemme kutsuneet jokaiseen jaksoon arvostamiamme asiantuntijoita jakamaan ajatuksiaan ja tietoaan aiheista, joita pidämme tärkeinä ja ajattelun arvoisina. Sarjaa toimittaa helsinkiläinen vapaa toimittaja Miia Laine.

Toivomme, että podcast antaa uusia ideoita yhteyden luomiseen meitä ympäröivän ei-inhimillisen luonnon kanssa! Voit antaa meille tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella myös palautetta podcastista – kiitos jo etukäteen, kun kerrot kuuntelukokemuksestasi!

JAKSO 3: Villiruokaa omilta kulmilta

Ruuan kerääminen luonnosta on tämän hetken ruokatrendi – trendi on tosin jo tuhansia vuosia vanha. Miten voimme tukea monimuotoisuutta ruuanlaitolla ja ruokavalinnoillamme?

Sami Tallberg on palkittu kokki ja villiruuan pitkäaikainen ystävä. Yhdessä Miia Laineen kanssa he vierailevat Saaren residenssiä ympäröivässä luonnon supermarketissa. Jaksossa tavataan myös tutkija Ville Lähde, joka kertoo ajankohtaiset kuulumiset ruokaturvallisuudesta. Pitäisikö globaali ruokajärjestelmä muuttaa kohti paikallista omavaraisuutta?


JAKSO 4: Kaikki on maaperässä

Maapallon monimuotoisuudesta 25 prosenttia on maaperässä, mutta emme voi nähdä sitä. Emme edes tunne maaperää kovin hyvin. Ymmärrämmekö riippuvuutemme siitä? Tässä jaksossa keskustellaan maaperän huolenpidosta ja huolenpidon puutteesta.

Ympäristövaikuttaja Saara Kankaanrinta on pyörittänyt Qvidjan maatilaa vuodesta 2014 alkaen. Miten uudistava maatalous on muuttanut kartanon alueen maisemaa? Hiilensidonta on paljon puhuttu aihe Euroopassa EU:n biodiversiteettistrategian ansiosta. Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen on Saaren kartanon johtokunnan pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja, joka uskoo, että maanviljelijät ovat osa ratkaisua päästöjen vähentämiseksi.


Kuuntele podcastia Spotifyssa

Kuuntele podcastia Apple Podcasts -palvelussa

Anna palautetta Reviving the Wild -podcast-sarjasta

Auta meitä tekemään sisällöistämme parempia! Käytämme ajatuksiasi hyödyksi toimintamme kehittämisessä.

Ajatuksia tästä jutusta

Valitse sana tai sanoja, jotka kuvaavat parhaiten ajatuksiasi podcast-sarjasta.(Pakollinen)

Ajatuksia tulevista podcasteista