Kalenteri | 30.11.2016

Ympäristödialogeja: Ympäristökonfliktien sovittelu

Ympäristökonfliktien kirjo ulottuu paikallisista kiistoista politiikkaprosesseihin liittyvin konflikteihin. Suomessa viime aikojen ympäristökonflikteja ovat aiheuttaneet mm. kalastuspolitiikka, tuulivoiman rakentaminen, turvetuotanto ja kaivostoiminta saamelaisalueilla.
Lisää omaan kalenteriin 2016-11-30 2016-11-30 Europe/Helsinki Ympäristödialogeja: Ympäristökonfliktien sovittelu Ympäristödialogeja: Ympäristökonfliktien sovittelu Koneen Säätiö

2016

30.11.

Tilaisuudessa avataan ympäristökonfliktien sovittelun teemaa eri näkökulmista.

Miten erilaisia tiedollisia lähtökohtia kuten tutkimustietoa ja kokemukseen perustuvaa tietoa sovitellaan yhteen konfliktitilanteissa?

Hallinto-oikeudessa ei ole käytössä julkisoikeudellista sovittelua. Sopisiko tällainen menettely Suomeen ympäristökonfliktien ratkaisuun? Millaisissa tapauksissa sitä voisi soveltaa; mitkä ovat oikeudellisen sovittelun mahdollisuudet ja riskit?

Kärjistyvätkö konfliktit, kun ympäristölupakäytäntöjä pyritään sujuvoittamaan?

Keskustelemassa ympäristökonfliktien ratkaisun professori Lasse Peltonen (Itä-Suomen yliopisto) ja kalastusneuvos Eija Kirjavainen (maa- ja metsätalousministeriö). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii  journalistiikan vierailijaprofessori ja toimittaja Hanna Nikkanen (Tampereen yliopisto).

Ympäristödialogeja-tilaisuussarjassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin ympäristöhaasteisiin vuoropuhelun avulla. Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

Aika ja paikka

Aika: Keskiviikko 30.11.2016, 16:30–18:00

Paikka: Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A, Helsinki


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti