Kalenteri | 10.05.2017

Ympäristödialogeja: Miten päättäjä puhuu luonnosta?

Lisää omaan kalenteriin 2017-05-10 2017-05-10 Europe/Helsinki Ympäristödialogeja: Miten päättäjä puhuu luonnosta? Ympäristödialogeja: Miten päättäjä puhuu luonnosta? Koneen Säätiö

2017

10.5.

Vallan kieli ei ole arvoneutraalia tai objektiivista, vaan ilmaisujen ja puhetapojen valinnat kertovat päättäjän arvoista ja tavoitteista. Poliittisessa keskustelussa voidaan eksyä kiistelemään yksityiskohdista, ja luonnosta voi tulla poliittisen leimaamisen väline. Mistä päättäjä puhuu puhuessaan luonnosta? Onko luonto yhteinen hyvä jolla on itseisarvo, onko se väline, vai molempia? Onko biotalous lähempänä luontoa kuin talous? Luonnosta ja ympäristöstä käytävää keskustelua tutkitaan nykyisin monella tieteenalalla ympäristötutkimuksesta kirjallisuustieteeseen.

Aiheesta keskustelemassa ovat ilmastonmuutoksen politiikkaverkostoja, mediaa, poliittisia liikkeitä ja globalisaatiota tutkinut tutkijatohtori ja sosiologian dosentti Tuomas Ylä-Anttila, Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Heli Saavalainen ja kansanedustaja, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Keskustelua fasilitoi Koneen Säätiön tiedeasiamies Kalle Korhonen.

Aika: 10.5.2017 klo 16.30-18.00
Paikka: Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A 10, Helsinki

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan keskusteluun

Ympäristödialogeja-tilaisuussarjassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin ympäristöhaasteisiin vuoropuhelun avulla. Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.