Kalenteri | 19.10.2016

Ympäristödialogeja: Liha – ekologisuus vai eettisyys?

Lisää omaan kalenteriin 2016-10-19 2016-10-19 Europe/Helsinki Ympäristödialogeja: Liha – ekologisuus vai eettisyys? Ympäristödialogeja: Liha – ekologisuus vai eettisyys? Koneen Säätiö

2016

19.10.

nessling_ymparistodialogeja_01

Tutkimusten mukaan kuluttajien kiinnostus kasvispainotteista ruokavaliota kohtaan on lisääntymässä. Perinteisten kasvissyöjien rinnalle on nousemassa joukko kuluttajia, jotka vähentävät lihan kulutustaan sitä kuitenkaan kokonaan lopettamatta.

Lihankulutuksen ilmasto- ja ympäristövaikutukset askarruttavat kuluttajia, puhumattakaan eläinoikeuskymyksistä.  Broilerintuotanto voi olla hiilijalanjäljeltään hyvä vaihtoehto, mutta broilerinkasvatuksen eettinen puoli herättää kysymyksiä. Lihan ympäristövaikutukset voivat nekin tarkoittaa monia asioita – mitkä ovat sekä hiili- että typpijalanjäljeltään hyviä vaihtoehtoja niin ilmastonmuutoksen kuin vesistöjen rehevöitymisen kannalta?

  • Miten lihaa voisi kuluttaa sekä ympäristön kannalta kestävämmällä että eettisemmällä tavalla?
  • Miten ja millaista lihaa vastuullisen kuluttajan tulisi syödä?
  • Miten kuluttajia voitaisiin ohjata syömään vähemmän lihaa?

Keskustelemassa tutkijatohtori Markus Vinnari (Tampereen yliopisto) ja suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa (WWF) ja lihasta vastaava valikoimapäällikkö Sari Miettunen (SOK). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii kuluttaja-aktiivi Mari Koistinen, joka työstää parhaillaan ensi vuonna ilmestyvää Ruokamysteerit-kirjaa.

Lue Markus Vinnarin blogikirjoitus lihankulutuksesta: Minä väitän: luonnosta ja eläimistä pitää olla kiinnostunut niiden itsensä takia

Ilmoittaudu mukaan keskustelemaan tai osallistu verkossa tunnisteella #ydialogeja

Katso muut Ympäristödialogeja-tilaisuudet

Ympäristödialogeja-tilaisuussarjassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin ympäristöhaasteisiin vuoropuhelun avulla. Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

Aika ja paikka

Aika: keskiviikko 19.10. 2016 klo 16:30–18:00

Paikka: Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A, Helsinki


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti