Kalenteri | 31.08.2013

Yhteisötaiteen Kaivo 2013

Kesä-Kaivo 2013 oli poikkeuksellisen laaja. Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartschin ehdotuksesta Saaren kartanossa järjestettiin kesällä 2013 yhteisötaiteen Kaivo.
Lisää omaan kalenteriin 2013-08-31 2013-08-31 Europe/Helsinki Yhteisötaiteen Kaivo 2013 Yhteisötaiteen Kaivo 2013 Koneen Säätiö

2013

31.8.

Yhteisötaiteen Kesä-Kaivo. Kuva: Veera Schrey

Yhteisötaiteen Kaivossa alan asiantuntijat vaihtoivat kokemuksia ja etsivät ja jakoivat tuoreita näkökulmia ja raikkaita ideoita yhteisötaiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä, sen asemasta taiteen kentässä mahdollisuuksista muuttuvassa yhteiskunnassa.

Kaivo oli kolmiosainen:

Saarella järjestettiin työpajajakso, johon kutsuttiin neljä suomalais-ulkomaista, eri taiteenaloja edustavaa työparia, jotka tekivät kahden viikon ajan yhteisötaidehanketta Mynämäellä ja muualla lähiseudulla. Työpajajakson päätyttyä asiantuntijoiden kanssa käyty purkukeskustelu oli erityisen antoisa.

Lisäksi järjestettiin Turussa yleisölle avoin seminaari, jossa Ailbhe Murphy (Irlanti), Tom Fnklepearl (New York) ja Lea ja Pekka Kantonen esittelivät oman näkökulmansa yhteisötaiteeseen, minkä jälkeen käytiin paneelikeskustelu. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Varsinais-Suomen taidetoimikunnan ja Turun taideakatemian kanssa.