Kalenteri | 07.04.2017

Vuorovaikutuskoulutus tutkijoille

Miten kuunnella paremmin? Miten pitää keskustelua yllä vaikka toinen on eri mieltä? Miten luoda aitoa dialogia? Miten puolustan asiantuntijana omia argumenttejani?
Lisää omaan kalenteriin 2017-04-07 2017-04-07 Europe/Helsinki Vuorovaikutuskoulutus tutkijoille Vuorovaikutuskoulutus tutkijoille Koneen Säätiö

2017

7.4.

Koneen Säätiö ja Nesslingin säätiö järjestävät 7.4. vuorovaikutuskoulutuksen, jonka aiheena on keskustelu.

Kun tutkimustietoa halutaan mukaan julkiseen keskusteluun tai päätöksentekijöiden käyttöön, pitäisi ottaa huomioon, että faktojen lisäksi keskustelussa vaikuttavat keskustelijoiden, eli meidän ihmisten arvot, identiteetti ja toisinaan jopa verensokeri. Myös tieteelliset faktat voivat olla ristiriidassa keskenään. Koulutuksessa opettelet keskustelemaan, argumentoimaan ja pitämään oman tieteenalan puolia sekä kuuntelemaan muita. Tavoitteena on harjoitella kollektiivista asiantuntijuutta eri näkökulmia yhdistelemällä. Tutkijana on tärkeätä osata asemoida oma asiantuntijuutensa yhteiskunnalliseen kontekstiin.

Koulutus on avoin Koneen Säätiön ja Nesslingin säätiön tutkijoille. Mukaan mahtuu kaksikymmentä tutkijaa molemmista säätiöistä. Päivän kestävä koulutus järjestetään 7.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla.

Lisätietoja:
Koneen Säätiö: Kalle Korhonen, kalle.korhonen@koneensaatio.fi
Nesslingin Säätiö: Minttu Jaakkola, minttu.jaakkola@nessling.fi

Ohjelma

Aamupäivällä kuulemme inspiroivia asiantuntijapuheenvuoroja ja iltapäivällä on ryhmätyöskentelyä monitieteisissä pienryhmissä. Ryhmäkeskusteluja varten jokainen osallistuja tekee kevyen ennakkotehtävän, joka annetaan erikseen koulutukseen hyväksytyille.

Asiantuntijapuheenvuorot:

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok)
Ville Lähde, filosofi ja tietokirjailija
Eija Kirjavainen, kalastusneuvos, maa- ja metsätalousministeriö
Anna-Riikka Carlson, WSOY


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Koulutus järjestetään Kulttuurikeskus Korjaamolla 7.4.2017 n. klo 9-16. Tarkka kellonaika vahvistetaan osallistujille sähköpostilla.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Tapahtuman satoa

Keskusteleva tutkija voi vaikuttaa


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti