Kalenteri | 17.03.2016

Viestintä- ja vaikuttamiskoulutus

Tutkija, haluatko oppia viestimään ja vaikuttamaan yhteiseen keskusteluun paremmin? Järjestämme 17.3. yhteistyössä Nesslingin säätiön ja Kaskas Median kanssa viestintäkoulutuksen ympäristö- ja yhteiskuntatieteilijöille.
Lisää omaan kalenteriin 2016-03-17 8:45 2016-03-17 17:00 Europe/Helsinki Viestintä- ja vaikuttamiskoulutus Viestintä- ja vaikuttamiskoulutus Koneen Säätiö

2016

17.3.

Koulutus on suunnattu Koneen Säätiön ja Nesslingin säätiön ympäristö- ja yhteiskuntatieteilijöille, jotka haluavat vahvistaa omia viestintätaitojaan ja vaikuttaa yhteiseen keskusteluun. Koulutus pidetään suomeksi ja se on osallistujille ilmainen. Koulutukseen mahtuu enintään 20 tutkijaa /säätiö.

#tutkijavaikuta

 

Puhujat, esiintyjät ja järjestäjät

Puhujat:

Anna-Stina Nykänen, toimittaja

Tuomas Lukka, perustaja, ZenRobotics

Anu Koivunen, professori

Ville Niinistö, kansanedustaja (vihr.)

 


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Ohjelma

Aamupäivä on varattu puheenvuoroille ja iltapäivällä työskennellään pienryhmissä.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Torstai 17.3.2016 klo 8.45–17

Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 a–b, 00250 Helsinki

Saavutettavuus:

Tapahtumapaikalla esteetön kulku.

Inva-WC.

Ei induktiosilmukkaa.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Tapahtuman satoa

Tutkija – viesti ja vaikuta!

Järjestimme yhdessä Nesslingin säätiön kanssa 17.3. viestintä- ja vaikuttamiskoulutuksen ympäristö- ja yhteiskuntatieteilijöille. Koulutuksen toteutti kanssamme Kaskas Media. Päivän teemana olivat tutkijan erilaiset roolit.

viestijavaikuta

Kuva: Viivi Myllylä / Kaskas media

Aluksi Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen puhui tutkijoiden ja toimittajien yhteistyöstä, ja hänen jälkeensä ZenRoboticsin perustaja Tuomas Lukka kertoi siirtymisestään tutkijasta yrittäjäksi. Professori Anu Koivunen puhui tutkijoiden suhteesta mediajulkisuuteen, ja kansanedustaja Ville Niinistö kertoi tutkimustiedon merkityksestä päätöksenteossa ja julkisessa keskustelussa. Kaikkien yleinen viesti oli se, että tutkijoiden on oltava aktiivisia ja osallistuttava yleiseen keskusteluun. Ketään ei tulla hakemaan työhuoneesta.

”Tilaisuudessa oli avointa keskustelua ja ihmiset saatiin hyvin tutustumaan toisiinsa. Ryhmätehtävä oli hyvä, vaikka itsellä ei ollut siihen vielä niin paljon annettavaa kuin monella muulla. Ennen kaikkea sain kipinän käyttää mediaa hyväksi omassa työssäni.”

Anna-StinaNykanen

Anna-Stina Nykänen. Kuva: Viivi Myllylä / Kaskas media

Anna-Stina Nykäsen mielestä tutkijan ja toimittajan yhteistyö hyödyttää molempia: tutkijat saavat hyvää aineistoa ja toimittaja saa kiinnostavaa materiaalia. Tutkijalla ja toimittajalla on yhteinen intressi: nostaa tärkeitä asioita keskusteluun. Nykänen kehottaa tutkijoita olemaan aktiivisia ja olemaan pelkäämättä kontrollin menettämistä.

”On mahdotonta, että tutkijan tutkimus julkaistaisiin sellaisenaan. Älä jää vellomaan mahdollisiin virheisiin, vaan jaa juttua, täsmennä ja kerro oma mielipiteesi. Lopulta oma aktiivinen tiedotusvirta voittaa yhden pienen jutun mahdolliset virheellisyydet. ”

Yksi osallistuja kommentoi, että ”puheenvuoro oli merkittävä siitä kulmasta, että tutkijoiden on todellakin mietittävä mihin kaikkeen hektiseen median kanssa lähtee mukaan. Vai onko lähtemättä.”

TuomasLukka

Tuomas Lukka. Kuva: Viivi Myllylä / Kaskas media

Tuomas Lukka muistutti työelämän muuttumisesta: ”Enää ei valmistu ”tietynmuotoisia palikoita”, jotka sopivat suoraan sen muotoisiin ”työelämän reikiin”. Lukka korosti, että yrittäjää että tutkijaa yhdistää kyky ratkaista ongelmia.

AnuKoivunen

Anu Koivunen. Kuva: Viivi Myllylä / Kaskas media

Anu Koivusen mielestä media-analyysi on jokaisen tutkijan perustyötä. Tutkijoiden olisi analysoitava tarkemmin erilaisia mediatilanteita, ymmärrettävä miten media toimii, kuka kuuntelee ja katsoo. Tutkijan on mietittävä, kenelle haluaa kertoa tutkimuksestaan ja mikä tekee tutkimuksen kiinnostavaksi niille, joille siitä haluaa kertoa.

VilleNiinisto2

Ville Niinistö. Kuva: Viivi Myllylä / Kaskas media

Ville Niinistö oli huolissaan sellaisesta julkisesta keskustelusta, jossa ajatellaan, että tutkijan tutkimukseen perustuva tieto on vain yksi mielipide muiden joukossa. Niinistö oli huolissaan myös siitä, että talouteen pohjautuva tarkastelu pyrkii laajenemaan kaiken kattavaksi ja koskemaan myös ympäristöä. Niinistö kannusti tutkijoita haastamaan päättäjät vuoropuheluun. Tämä tehdään julkisen keskustelun kautta.

”Jos tutkija ei pyri osallistumaan yleiseen keskusteluun ja yleistajuistamaan, ei sitä muutkaan tee,” sanoi Niinistö. Osallistuja kommentoi: ”Niinistö avasi hyvin poliittisen päätöksen teon vaiheet ja käytännöt, joihin on mahdollista päästä toimimaan asijantuntijana.”

kolmesyyta

Iltapäivällä keskustelua jatkettiin pienryhmissä ja koulutuspäivän päätti tehokas twitter-tietoisku.

 

Päivän aikana twiitattiin ahkerasti, katso mitä: #tutkijavaikuta

 


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti