Tapahtumat

Vertaismentoroinnin välitapaaminen etäyhteydellä

29.04.2020

Kaipaatko työhösi sparraajaa, jonka kanssa voisit pohdiskella erilaisia työhön liittyviä kysymyksiä? Koneen Säätiön vertaismentoroinnissa apurahansaajat muodostavat tarvitsemansa tuen ja kiinnostuksensa mukaan ryhmiä, joissa työstetään ryhmän yhdessä sopimia aiheita yhteisesti laaditussa aikataulussa. Vertaismentoroinnin välitapaamisessa kuullaan ryhmien kuulumisia, ja uusilla mentoroinnista kiinnostuneilla on mahdollisuus liittyä mukaan. Tapaaminen järjestetään etänä Zoom-videokokoustyökalun avulla.
Kuva: AbsolutVision / Unsplash

Aika ja paikka:  keskiviikko 29.4., klo 13–14.30, Zoom-videokokousalusta

Mentorointikauden yhteisessä välitapaamisessa vaihdetaan ryhmien kuulumisia, tunnistetaan hyviä käytäntöjä, koitetaan ratkaista haasteita, opitaan toisilta, sparrataan ja kannustetaan etenemistä ja syvennetään vertaismentorointitaitoja esiin nousseiden teemojen kautta.

Viime kerralla ryhmättömäksi jääneillä vertaismentoroinnista kiinnostuneilla on mahdollisuus tässä vaiheessa liittyä mukaan ryhmiin. Myös uudet kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Ryhmät valmistautuvat välitapaamiseen Koneen Säätiön Howspace-etätyöalustalla pohtimalla etukäteen asioita, jotka toimivat ryhmässä hyvin, ja joissa ryhmä kaipaa apua. Howspace-alusta jää vapaasti ryhmien käyttöön myös etätapaamisen jälkeen.

Varsinainen vertaismentorointitapaaminen järjestetään Zoom-videokokoustyökalun välityksellä. Sekä Howspacen että Zoomin käyttöönotossa ja hyödyntämisessä tarjotaan tukea.

Aikataulu:

13.00–13.15 Tutustuminen ja tapaamisen rakenne ja tavoitteet
13.15–14.15 Ryhmien kuulumiset, toimivuus, hyvät käytännöt, haasteet ja ratkaisut. Uusien vertaismentoroinnista kiinnostuneiden esittely ja mukaanottaminen ryhmiin.
14.15–14.30 Yhteenveto, kysymyksiä ja keskustelua

Tapaaminen järjestetään etäyhteyden avulla. Lähetämme tarkemmat ohjeet ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä.

Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää
Tapahtumat

12.8.2020

10.00

Apurahavastaanotto
Tapahtumat

19.8.2020

09.00

Apurahainfo