Tapahtumat

Vertaismentoroinnin aloitustyöpaja

05.02.2020

Kaipaatko työhösi sparraajaa, jonka kanssa voisit pohdiskella erilaisia työhön liittyviä kysymyksiä? Koneen Säätiön vertaismentoroinnissa apurahansaajat muodostavat tarvitsemansa tuen ja kiinnostuksensa mukaan ryhmiä, joissa kevään ajan työstetään ryhmän yhdessä sopimia aiheita yhteisesti laaditussa aikataulussa. Uusi mentorointikausi käynnistyy yhteisellä työpajalla Lauttasaaren kartanossa keskiviikkona 5.2. klo 13–16.
Kuva: AbsolutVision / Unsplash

Aika ja paikka:  keskiviikko 5.2, klo 13–16, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta) 

Säätiö kannustaa apurahansaajiaan keskinäiseen vuorovaikutukseen, johon mentorointi on yksi keino. Vertaismentoroinnissa saat ja annat osaamista matalalla kynnyksellä tasavertaisena keskustelukumppanina.

Käynnistystyöpajassa tutustutaan vertaismentoroinnin periaatteisiin ja saadaan käytännön työkaluja vertaismentorointiprosessiin. Lisäksi pohditaan, millaista tukea kukin kaipaa omaan työskentelyynsä, ja muodostetaan vertaismentorointiryhmiä.

Aikataulu:

13.00–13.30             Tutustuminen
13.30–14.00             Alustus: Vertaismentoroinnin periaatteet ja käytännön työkalut
14.00–14.30             Vertaismentorointiaiheiden kartoittaminen
14.30–14.45             Tauko
14.45–15.15              Mentorointiryhmien muodostaminen
15.15–15.45              Ryhmien ensimmäinen yhteinen tapaaminen ja suunnitteluhetki
15.45–16.00             Yhteenveto

Aloitustyöpajaan voi valmistautua miettimällä, millaista tukea kaipaat eniten työskentelyysi tällä hetkellä. Työpajaan tullessa ei tarvitse tietää ennalta mitään vertaismentoroinnista: riittää että olet kiinnostunut aiheesta ja haluat kehittyä työssäsi merkityksellisellä tavalla.

Työpajaa ohjaa ammatticoach ja fasilitaattori Virpi Haavisto, joka on erikoistunut luovien asiantuntijoiden työn ja johtamisen edesauttamiseen. Hänen taustansa on työpsykologiassa, johtamisessa ja organisaatiokäyttäytymisessä. Haavisto on tutkinut luovaa työtä ja tunteita taiteellisesti luovassa työssä Taideteollisessa korkeakoulussa.

Mentorointikausi jatkuu yhteisellä välitapaamisella 29.4. klo 13–16, jolloin vaihdetaan ryhmien kuulumisia ja sparrataan etenemistä esiin nousseiden kysymysten kautta. Mentorointiohjelma päättyy yhteiseen lopputapaamiseen 16.9. klo 13–16, jolloin keskustellaan kokemuksista, opitaan toisilta ja annetaan palautetta.

Ilmoittaudu mukaan vertaismentorointiohjelmaan tästä. Huomioithan, että mentorointi on tarkoitettu vain Koneen Säätiön apurahansaajille. Muualta kuin Helsingistä tulevat voivat tiedustella matkakustannusten korvaamisesta.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää
Tapahtumat

12.8.2020

10.00

Apurahavastaanotto
Tapahtumat

19.8.2020

09.00

Apurahainfo