Tapahtumat

Tutki ja vaikuta – tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus

24.08.2020

Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Lämpimästi tervetuloa tutkijoiden vuorovaikutuskoulutukseen Lonnaan 24.8. klo 9–17!

Aika ja paikka: Maanantai 24.8.2020 klo 9–17, Lonna, Helsinki

Tutkija, olet vaikuttaja! Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee jatkuvasti tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Viime aikoina keskustelun ilmapiiri on polarisoitunut, ja näkyvätkin poliitikot ovat kyseenalaistaneet tieteen merkitystä ideologisin perustein. Tiedätkö sinä, millaisin keinoin voit osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun? Mietitkö, miten viestit ja vaikutat asiantuntijana? Koneen Säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Tiina ja Antti Herlinin säätiö järjestävät jälleen vuorovaikutuskoulutuksen rahoittamilleen tutkijoille.

Aikaisempina vuosina hyvin antoisaksi kehuttu koulutus rakentuu yhteisen keskustelun pohjalle: aamupäivän puheenvuorojen välissä on aikaa kysymyksille ja iltapäivällä vaikuttamisen kysymyksiin ja konkreettisiin toimiin paneudutaan työpajassa, joka huipentuu osallistujien hissipuhe-esityksiin eli pitcheihin. Päivän päätteeksi vaihdetaan vielä ajatuksia lasillisen äärellä ja tutustutaan kiinnostaviin tyyppeihin!

Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet ennakkotehtävään, joka auttaa sinua oman pitchin rakentamisessa. Varaa ennakkotehtävän tekemiseen muutama tunti ennen varsinaista koulutuspäivää.

Tämän koulutuspäivän fasilitoivat asiantuntija- ja tiedeviestintätoimisto Kaskas Median viestintäasiantuntijat.

Aiemmista koulutuksista sanottua:

”Viestintäkoulutukset ovat olleet yksiä parhaimmista paikoista verkostoitua ja luoda kestäviä, hyödyllisiä, mukavia ja poikkitieteellisiä tutkijaystävyyssuhteita. Se on tavallaan aika ihmeellistäkin.”

“Luennoilta saatu kokeneiden vaikuttajien näkemys suomalaisen poliittisen päätöksenteon toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta oli todella valaisevaa. Myös ajatus, että asioita voi kommentoida myös oman erikoisalan ulkopuolelta oli voimaannuttava.” 

“Hyvää oli etenkin käytännönläheisyys. Sen sijaan, että vain kerrottaisiin miten pitäisi toimia/millainen esimerkiksi hissipuheen pitäisi olla, itse tekemällä ja miettimällä oppii enemmän. Työpaja oli selkeä ja hyvin suunniteltu.” 

Ohjelma:

9.00 Saapuminen Lonnalle, missä tarjolla kevyt aamiainen

9.30 Millaista tietoa yhteiskunnassa tarvitaan? Miten tutkija voi vaikuttaa? Aiheesta alustavat valtiosihteeri Tuomo Puumala Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, tutkija ja  technical development manager Pauliina Uronen Nesteeltä, toimittaja Peter Buchert Hufvudstadsbladetista ja akatemiatutkija Oula Silvennoinen Helsingin yliopistosta. Alustusten ympärillä yhteistä keskustelua.

12.15 Lounas

13.15 Työpaja: Näin tunnistat yleisösi ja kerrot vaikuttavasti tutkimuksestasi

15.00 Kahvitauko

15.30 Osallistujat esittelevät hissipuheet tutkimuksestaan! 

16.30 Malja keväälle, jonka jälkeen voi jatkaa keskustelua 18.00 saakka. Lauttayhteys Lonnasta mantereelle klo 17.00 alkaen.  

Ilmoittauduthan 23.4. mennessä tästä. Ilmoittautuminen on sitova. Koulutukseen mahtuu rajallinen määrä tutkijoita kustakin säätiöstä. Osallistujat saavat sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestaan 1–2 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Ohjeet ennakkotehtävään saapuvat ilmoittautumisen sulkeuduttua 23.4.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.