Kalenteri | 21.05.2019

Tutki ja vaikuta muutoksessa: Tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus

Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Lämpimästi tervetuloa tutkijoiden vuorovaikutuskoulutukseen Lauttasaaren kartanolle 21.5. klo 8.30–16.30!
Lisää omaan kalenteriin 2019-05-21 2019-05-21 Europe/Helsinki Tutki ja vaikuta muutoksessa: Tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus Tutki ja vaikuta muutoksessa: Tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus Koneen Säätiö

Aika ja paikka: Tiistai 21.5.2019 klo 8.30–16.30, Lauttasaaren kartano, Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Tutkija, olet vaikuttaja! Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Tiedätkö, millaisin keinoin voit osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun? Mietitkö, miten viestit ja vaikutat asiantuntijana?

Koneen Säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Tiina ja Antti Herlinin säätiö järjestävät vuorovaikutuskoulutuksen rahoittamilleen tutkijoille. Tilaisuuden tavoitteena on antaa tutkijoille osaamista ja työkaluja kertoa työstään tiedeyhteisön ulkopuolella. Alustajina ovat kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, politiikan ja filosofian tutkija Timo Miettinen, Vuoden journalisti Vappu Kaarenoja, sekä tieteen ja päätöksenteon rajapinnalla toimiva Oskari Nokso-Koivisto Aalto-yliopistosta. Koulutuspäivän fasilitoivat Eveliina Pennanen ja Erkki Perälä Ellun Kanoista. Tapahtuma rakentuu yhteisen keskustelun pohjalle: aamupäivän puheenvuorojen välissä on aikaa kysymyksille ja iltapäivällä vuorovaikutuksen kysymyksiin paneudutaan työpajassa. Päivän päätteeksi vaihdetaan vielä ajatuksia lasillisen äärellä.

Ohjelma

8.30 Aamiainen

9.00 Vaikuttamisen maailmaan meidät johdattavat toimittaja Vappu Kaarenoja (Suomen Kuvalehti), yliopistotutkija Timo Miettinen (Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskus), projektipäällikkö Oskari Nokso-Koivisto (Aalto-yliopisto) ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

11.30–12.30 Lounas

12.30 Tutkija yhteiskunnallisena vaikuttajana: Erkki Perälä ja Eveliina Pennanen (Ellun Kanat)

13.30 Työpajatyöskentelyä pienryhmissä. Työpajoissa pureudutaan mm. omaan vaikuttajarooliin sekä erilaisiin vaikuttamisen keinoihin ja sidosryhmiin.

14.30 Kahvitauko

15.00 Työpajatyöskentely jatkuu

16.20 Loppuyhteenveto

16.30–17.00 Lasilliset keväälle

Ilmoittauduthan 22.4. mennessä tästä. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujat saavat sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestaan.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.