Tapahtumat

Tiedekioski siirtyy tammikuuhun 2022

15.01.2021

Mitä sinä haluaisit tietää ruuasta? Tutkijat vastaavat kysymyksiin osana vasta Tutkijoiden yössä tammikuussa 2022 – koronapandemia on silloin toivottavasti jo hellittänyt. Lisätietoa tilaisuuden siirrosta tulossa lähipäivinä.

Tapahtuma on siirretty tammikuuhun 2022.

Aika ja paikka: Perjantaista 15.1. lauantaihin 16.1.2021 Keskustakirjasto Oodin aulassa (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki)

Mitä on muuntogeeninen ruoka? Miten ruokavaliolla voi vaikuttaa ympäristöön? Mitä keskiajan suomalainen söi? Jos et malta odottaa tammikuuhun saakka, voit esittää oman ruokaan liittyvän kysymyksesi jo nyt Tiedekioskin verkkolomakkeella. Tieteen päivien somekanavissa julkaistaan syksyn mittaan asiantuntijoiden vastauksia kysymyksiin.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka. Helsingin katukuvasta tuttuja lippakioskeja muistuttavalla kioskilla voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Tiedekioskin ohjelma julkistetaan Tieteen päivien ohjelmanjulkistuksen yhteydessä lokakuun lopulla. Tapahtuman ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Nuorisotutkimusseura.