Kalenteri | 01.06.2018

Tekoälyä kaupunkikulttuuriin?

Tekoäly ja tekoälyt tulevat ja muuttavat maailman sellaisena kuin sen tunnemme. Mutta mitä tekoäly tarkoittaa kaupungeille, kaupunkilaisille ja julkisille palveluille?  
Lisää omaan kalenteriin 2018-06-01 13:00 2018-06-01 16:00 Europe/Helsinki Tekoälyä kaupunkikulttuuriin? Tekoälyä kaupunkikulttuuriin? Töölönkatu 51a, Korjaamon Vintti
Photo: ev

 

Tekoälyn kaupallisia sovelluksia kehitetään nyt ankarasti. Kehittäjien ja visionäärien retoriikka painottaa tuoton lisäämistä, ihmistyön korvaamista tai uudenlaisten palvelukokemusten tuottamista. Tekoälyjen kehittäminen on kuitenkin iso murros, joka vaikuttaa kaupunkien arkeen, kaupunkilaisiin ja julkisiin palveluihin. Kompleksista muutosta ei voi ennustaa, vaan sitä pitää luoda, kokeilla ja oppia.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatiosuunnitelmassa tekoälyllä on jo paikkansa. Haluamme kehittää palveluitamme näilläkin välineillä ja rakentaa keskustelua tutkijoiden, kehittäjien ja itsemme kanssa. Haluamme ymmärtää ja tulla ymmärretyksi. Helsinki on avoimen datan keräämisen mallioppilas ja edelläkävijä, mutta mihin se aikoo kaikkea dataansa käyttää ja miksi? Kerätäänkö juuri oikeaa dataa, mitä jää nyt keräämättä? Miten kerättyä dataa tulisi yhdistellä? Miten verkossa 24 tuntia kiinni olevat kaupunkilaiset toimivat, mitä he odottavat?

Tekoälyä kaupunkikulttuuriin? jatkaa KAUTE-säätiön, Koneen Säätiön ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tapahtumasarjaa, jossa lisätään ymmärrystä teknologian vaikutuksista yhteiskuntaan ja ihmisten elämään. Tilaisuuden pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatioryhmä, ja sen tavoitteena on kehittää ideoita, joilla kaupunkikulttuuria parannetaan tekoälyn avulla. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoiden lyhyitä alustuksia ja käydään tiiviitä keskusteluja tekoälystä ja sen vaikutuksista.

Tervetuloa siis Korjaamon Vintille 1.6.2018 klo 13-16! Töölönkatu 51a, 00250 Helsinki.

Ilmoittaudu 23.5. mennessä.

Ohjelma

13.15 Avaussanat

13.20 Alustukset

Tulevaisuudenkuvia älykkäistä kaupungeista – Lontoo, Pariisi, New York?

  • Elukka Eskelinen, Future Cities Catapult

Hengailun maantiedettä: leikkisyyden tiloja kaupungissa

  • Noora Pyyry, Helsingin yliopisto

Yhteiskehittäminen ja hackathonit – kokemuksia kehittämiskulttuurista

  • Ville Leppälä, Junction

Miten koneälyllä voisi rakentaa rauhaa?

  • Tuomas Paasonen, Futurice

Tekoäly ja nuorten rauhanteot

  • Gutsy Go

14.00 Kahvia ja kohtaamisia

14.30 Fasilitoitu keskustelu ryhmissä

15.30 Yhteenveto

16.00 Vapaata keskustelua ja lasi viiniä

 

Aika ja paikka

  1. kesäkuuta, Korjaamon Vintti klo 13-16 

Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti