Tapahtumat

Rohkeat tekijät: Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen

08.11.2019

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat kollektiivisesti toteutettu elokuvatapaus, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Kutsuvierastilaisuudessa Lauttasaaren kartanolla katsotaan kolme elokuvasarjan lyhytelokuvaa ja keskustellaan niihin liittyvistä teemoista.
Kuva: Mikko Saarainen

Aika ja paikka: Perjantai 8.11. klo 8.30–11.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa.

Lauttasaaren kartanolla katsotaan kolme Yksittäistapaus -elokuvasarjan lyhytelokuvaa. Elokuvien katselun jälkeen elokuvien teemoista ja niiden nostattamista ajatuksista käydään keskustelua eri alojen edustajista koostuvan paneelin, elokuvien tekijöiden ja yleisön kanssa keskustellen.

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen -tilaisuus on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella. 

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää