Kalenteri | 08.11.2019

Rohkeat tekijät: Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat kollektiivisesti toteutettu elokuvatapaus, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Kutsuvierastilaisuudessa Lauttasaaren kartanolla katsotaan kolme elokuvasarjan lyhytelokuvaa ja keskustellaan niihin liittyvistä teemoista.
Lisää omaan kalenteriin 2019-11-08 2019-11-08 Europe/Helsinki Rohkeat tekijät: Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen Rohkeat tekijät: Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen Koneen Säätiö
Kuva: Mikko Saarainen

Aika ja paikka: Perjantai 8.11. klo 8.30–11.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa.

Lauttasaaren kartanolla katsotaan kolme Yksittäistapaus -elokuvasarjan lyhytelokuvaa. Elokuvien katselun jälkeen elokuvien teemoista ja niiden nostattamista ajatuksista käydään keskustelua eri alojen edustajista koostuvan paneelin, elokuvien tekijöiden ja yleisön kanssa keskustellen.

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

Yksittäistapaus – työkaluja sukupuolittuneen vallankäytön selättämiseen -tilaisuus on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella. 

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.