Tapahtumat

Rohkeat tekijät: Uuden etsijöiden esoteerinen ilta – mystikko Jakob Böhmen jäljillä

06.11.2019

Millainen vaikutus saksalaisella filosofilla ja luterilaisella teosofilla, Jacob Böhmellä oli kuvataiteeseen, kristilliseen mystiikkaan ja kirjallisuuteen? Uuden etsijöiden esoteerinen ilta – mystikko Jakob Böhmen jäljillä -tilaisuudessa perehdytään Böhmen merkitykseen Uuden etsijät -hankkeen johdattamana. Tervetuloa mukaan!
Kuva: Mikko Saarainen

Aika ja paikka: Keskiviikko 6.11. klo 17.00–20.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Millainen vaikutus saksalaisella filosofilla ja luterilaisella teosofilla, Jakob Böhmellä (1575–1624) oli kuvataiteeseen, kristilliseen mystiikkaan ja kirjallisuuteen?  Uuden etsijät esittää ohjaaja Łukasz Chwałkon elokuvan The Life and Legacy of Jakob Böhme. Elokuvan jälkeen Jakob Böhmen merkityksestä keskustelevat dokumentin ohjaaja Łukasz Chwałko, vapaa tutkija Tomas Mansikka ja Uuden etsijät -hankkeen tutkija FM Antti Harmainen (Tay). Tilaisuuden juontaa Uuden etsijät -hankkeen tutkija, dosentti Marja Lahelma.

Tilaisuus on englanninkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä.

Ohjelma

17.00–17.30 Pientä suolapalaa, virvokkeita 

17.30 Tervetuloa Lauttasaaren kartanoon

17.35 Uuden etsijät -hankkeen esittely

17.40 Ohjaaja Łukasz Chwałkon johdatus elokuvaan 

18.00 Elokuva The Life and Legacy of Jakob Böhme 

19.00 Tauko

19.15 Keskustelu: ohjaaja Łukasz Chwałko, tutkija Tomas Mansikka (TY), dosentti Maria Lahelma 

20.30 Tilaisuus päättyy

Uuden etsijöiden esoteerinen ilta – mystikko Jakob Böhmen jäljillä -tilaisuus on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää yleisölle avoimia tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella. 

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää