Tapahtumat

Rohkeat tekijät: Selkokieli kansalaistaidoksi!

07.11.2019

Tiesitkö, että Suomessa tällä hetkellä jopa 750 000 ihmistä on syrjäytymisriskissä siksi, että he eivät ymmärrä yleiskieltä? Sinä voit auttaa heitä puhumalla ja kirjoittamalla selkokieltä. Selkokieli kansalaistaidoksi! -tilaisuudessa 7.11. Lauttasaaren kartanolla pääset kurkistamaan selkokielen tutkimukseen ja mikä parasta - saat pikakurssin selkokielen käyttöön! Ilmoittaudu mukaan!
Kuva: Mikko Saarainen

Aika ja paikka: Torstai 7.11. klo 9.00–14.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Tiesitkö, että Suomessa tällä hetkellä jopa 750 000 ihmistä on syrjäytymisriskissä siksi, että he eivät ymmärrä yleiskieltä? Tiesitkö, että sinunkin läheltäsi löytyy tällaisia ihmisiä? Heitä, joille edes hyvä virkakieli ei riitä. Sinä voit auttaa heitä puhumalla ja kirjoittamalla selkokieltä.

Tule mukaan Selkokieli kansalaistaidoksi! -yleisöseminaariin Helsinkiin Lauttasaaren kartanolle torstaina 7.11.2019. Seminaarissa näet esimerkkejä selkokielen käytöstä, pääset kurkistamaan selkokielen tutkimukseen ja mikä parasta – saat pikakurssin selkokielen käyttöön!

Tutustu selkokieleen jo ennakkoon Selkokielen pikaoppaasta täällä.

Tilaisuus on suomenkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen: ulla.vanhatalo@helsinki.fi. Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

9.00–9.30     Aamiainen

9.30–9.35     Tervetuloa Lauttasaaren kartanoon

9.35–9.55     Mitä on selkokieli – ja kuka sitä tarvitsee? 

9.55–10.30  Tutkijoiden tietoiskuja 

10.30–11.30  Työpaja: Opi käyttämään selkokieltä! 

11.30–12.00  Vuoden selväsanainen -palkinto 

12.15 Lounas

13.00–14.30  Viranomaisten tekstipaja. (Paja on tarkoitettu niille, jotka tekevät työssään selkotekstejä. Pajaan mahtuu enintään 10 osallistujaa. Osallistujat saavat ennakkotehtävän.)

Selkokieli kansalaistaidoksi! on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää yleisölle avoimia tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella. 

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.

Aiheeseen liittyvää