Kalenteri | 03.04.2019

Nakista Nyhtökauraan: Mitä syömme tulevaisuudessa?

Lisää omaan kalenteriin 2019-04-03 2019-04-03 Europe/Helsinki Nakista Nyhtökauraan: Mitä syömme tulevaisuudessa? Nakista Nyhtökauraan: Mitä syömme tulevaisuudessa? Koneen Säätiö
Kuva: Ella Olsson / Fresh and Lean (www.freshnlean.com/reduce-food-waste-tips/)

Aika ja paikka: Keskiviikko 3.4. klo 17.30–20, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Vuonna 2050 maailmassa ennustetaan olevan yhdeksän miljardia ihmistä. Kasvavan ja kaupungistuvan väestön ruokkimiseksi tarvitsemme uusia tapoja tuottaa ja kuluttaa ruokaa. Vastauksia haetaan innovatiivisista raaka-aineista ja uusista tuotantoteknologioista, mutta olemmeko valmiita muuttamaan ruokailutottumuksiamme ja tapojamme käsittää ruoka?

Keskustelijoina Climate Reality Leader Anu Harkki (FT ja MBA), antropologi Eemi Norström (VTK) ja toimittaja, kirjailija Piia Leino. Illan juontaa ruokatoimittaja Pauliina Siniauer.

Keskustelun lisäksi on mahdollista osallistua Laurea AMK:n restonomiopiskelijoiden toteuttamaan illalliseen. Katso tarkemmat tiedot alta ja tule mukaan keskustelemaan meitä kaikkia koskettavasta aiheesta!

KESKUSTELUOHJELMA (ei sis. ruokailua) // VARAA PAIKKASI TÄSTÄ.
17.00 Lauttasaaren kartano avautuu
17.30 Anu Harkki: Maatalouden ja ruuan vaikutukset ilmastoon
18.00 Eemi Norström: Julkinen ruoka
18.30 Yleisökeskustelu tulevaisuuden ruuasta
19.30–20 Ilta päättyy

KESKUSTELUOHJELMA & ILLALLINEN // VARAA PAIKKASI TÄSTÄ. Huom! Illallinen on täynnä.  Voit ilmoittautua jonotuslistalle.
17.00 Lauttasaaren kartano avautuu
17.30 Anu Harkki: Maatalouden ja ruuan vaikutukset ilmastoon
18.00 Eemi Norström: Julkinen ruoka
18.30 Yleisökeskustelu tulevaisuuden ruuasta & ILLALLINEN
20.00 Ilta päättyy

Laurea University of Applied Sciences’n restonomiopiskelijoiden ja BarLaurean toteuttama illallinen EAT Foundationin lanseeraaman, terveydelle ja ympäristölle ystävällisen planetaarisen ruokavalion hengessä. Illallinen on maksuton ja siihen otetaan varauksia yllä olevan linkin kautta. VARATUT ILLALLISPAIKAT ON LUNASTETTAVA KLO 17–17.15, jonka jälkeen lunastamattomat paikat vapautetaan muille vieraille.

Lisätietoja:
Sirpa Hickman, tuottaja
Food & Future Forum
p. 044 561 3300

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Food & Future Forum, Laurea University of Applied Sciences, BarLaurea ja Koneen Säätiö – Kone Foundation ja se on osa Koneen Säätiön rahoittamaa Hotelli- ja ravintolamuseon tutkimusmatkaa ruuan tulevaisuuteen.

Nakista nyhtökauraan -tilaisuus on Rohkeat tekijät -tapahtuma. Tapahtumat tarjoavat apurahansaajille tilaisuuden järjestää yleisölle avoimia tapahtumia Lauttasaaren kartanon tiloissa. Samalla tieteellinen ja taiteellinen tutkimus tavoittavat erilaisia yleisöjä myös tiede- ja taidekentän ulkopuolella. 

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä.