Tapahtumat

Lauttasaari-päivä kartanolla

01.09.2018

Lauttasaari-päivää vietetään lauantaina 1. syyskuuta myös Lauttasaaren kartanolla klo 16–20. Tervetuloa kuuntelemaan äänitaideprojekti Band of Weedsiä, kurkistamaan kartanoon konservaattorin kierroksilla, nauttimaan Kahvila Puhurin tunnelmasta ja tutustumaan pihapiiriin levittäytyvään Lahopuutarha-teoskokonaisuuteen!

Aika ja paikka: lauantaina 1.9. klo 16–20 Lauttasaaren kartano (Otavantie 10)

Lauttasaaren kartano avaa ovet Lauttasaari-päivänä lauantaina 1. syyskuuta.

Kartanolla kuullaan äänitaideprojekti Band of Weedsiä, jonka riveissä äänensä kuuluviin saavat myös ilmaston lämpenemisestä kärsivät kasvit. Kartanon tiede-taidekahvila Puhurissa on esillä myös The Band of Weedsin työryhmään kuuluvan Kalle Hammin Siirtolaispuutarha -näyttely. Yhdessä Dzamil Kamangerin kanssa Hamm on koonnut tarinoita tulokaskasvilajien matkoista maailman eri mantereilta Suomeen. Näyttely on esillä kahvilan yhteisötilassa ja Lauttasaari-päivänä poikkeuksellisesti avoinna myös lauantaina.

Voit myös osallistua kierroksille, joilla konservaattori Tiina Sonninen kertoo vanhoista rakennuspinnoista ja tapeteista.

Tutustu samalla pihapiiriin levittäytyvään taiteilijapari Nabb+Teerin Lahopuutarha-teoskokonaisuuteen – muotopuutarhan anarkistiseen lisäosaan!

Lauttasaari-päivän ohjelma Lauttasaaren kartanolla 1.9.

Klo 16: Konservaattori Tiina Sonnisen kierros Lauttasaaren kartanolla (ennakkoon ilmoittautuneille, vapautuneita paikkoja voit tiedustella numerosta 050 477 8677)

Klo 17: Taiteilija Kalle Hamm esittelee Siirtolaispuutarha-näyttelyä Punaisen huvilan Kahvila Puhurin yhteisötilassa

Klo 18: Konservaattori Tiina Sonnisen kierros Lauttasaaren kartanolla (ennakkoon ilmoittautuneille, vapautuneita paikkoja voit tiedustella numerosta 050 477 8677)

Klo 19: Band of Weedsin elektronista kasvimusiikkia Lauttasaaren kartanon Pihatalossa

Kahvila Puhuri palvelee klo 12–20. Tarjolla on herkullisia leipiä, kuumaa keittoa sekä munkkeja ja piirakkaa makeannälkään. Lisäksi kahvilassa voi nauttia virvokkeita, mietoja alkoholijuomia sekä kahvia ja teetä.

Lauttasaari-päivänä Kahvila Puhurissa:

Jalotofu-leipä 6 €
Sienileipä 5,50 €

Suppilovahverokeittoa ja leipää 6 €
Kurpitsakeittoa ja leipää 6 €

Omenamunkki 3,60 €
Mustikkamunkki 3,20 €
Omenapiirakka 3 € / pala

Band of Weeds

Band of Weeds on alunperin äänitaideprojekti taiteilijoilta Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger. Kyseessä on fiktiivinen yhtye, jonka perustivat kolme ruohokasvia –  pujo (Artemisia vulgaris), hevonhierakka (Rumex longifolius) ja pelto-ohdake (Cirsium arvense).

Kaikki yhtyeen kappaleet perustuvat äänimateriaaliin, joka on lähtöisin näistä kasveista. Käytetyn äänentallennusmetodin ovat kehittäneet Jagadish Bose Intiassa (nykyisessä Bangladeshissa) 1920-30-luvuilla ja Ivan Gunar Neuvostoliitossa 1960-70-luvuilla. Gunar tutki kasvien elektrofysiologian mittaustekniikkaa.

Muusikot Olli AarniLauri Ainala ja Hermanni Keko ovat muovanneet äänia ja tehneet niistä musiikkia.

Band of Weeds kyseenalaistaa käsityksemme kasveista mykkinä ja tiedottomina olentoina, joilla ei ole tunteita, antamalla niille kirjaimellisestä äänen ilmaista toiseuttaan.

Band of Weeds yhdistää kaksi kertomusta: tarinan Jimi Hendrixin yhtyeestä Band of Gypsys ja tarinan siitä kuinka arkeofyytit (eli muinaistulokkaat) saapuivat Suomeen ja tulivat myöhemmin luokitelluiksi rikkakasveiksi.

Aiheeseen liittyvää
Tapahtumat

28.5.2020

Apurahainfo
Tapahtumat

10.6.2020

10:00

Apurahavastaanotto etäyhteydellä