Kalenteri | 25.04.2019

Kohti fiksua taiderahoitusta -pohdintapäivä

Miten taiteen rahoitusta pitäisi kehittää nykyistä pitkäjänteisemmäksi ja kestävämmäksi? Koneen Säätiö toivottaa taideorganisaatiot ja taiderahoittajat tervetulleiksi pohtimaan taiteen rahoitusta Lauttasaaren kartanoon torstaina 25.4. klo 9–16!
Lisää omaan kalenteriin 2019-04-25 2019-04-25 Europe/Helsinki Kohti fiksua taiderahoitusta -pohdintapäivä Kohti fiksua taiderahoitusta -pohdintapäivä Koneen Säätiö

2019

25.4.
Kuva: Candice Seplow / Unsplash

Aika ja paikka: Torstai 25.4. klo 9.00–16.00, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Miten taiteen rahoitusta pitäisi kehittää nykyistä pitkäjänteisemmäksi ja kestävämmäksi? Koneen Säätiö järjestää yhteistyössä residenssiorganisaatio HIAPin kanssa pohdintapäivän, jossa taideorganisaatiot ja taiteen rahoittajat ratkaisevat yhdessä, kuinka taiteen rahoitusta sekä taideorganisaatioiden ja rahoittajien välistä vuorovaikusta voisi kehittää toimijoiden kestävän toimeentulon edistämiseksi.

Puheenvuorot pitävät kansainvälisten suhteiden päällikkö Dirk De Wit (Kunstenpunt / Flanders Arts Institute, Belgia) ja kansainvälisten hankkeiden johtaja Amrit Gill (The Australia Council for Arts, Austalia). Lisäksi näytelmäkirjailija Kevin Doyle (Yhdysvallat) kertoo taiteellisesta työstään, joka käsittelee taiteen julkista rahoitusta.

Tilaisuudessa paneudutaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Millä tavoin voimme rakentaa dialogia ja luottamusta taiteenalojen toimijoiden ja rahoittajien välillä? Voisivatko rahoituspäätökset perustua toimijoiden omiin tavoitteisiin sen sijaan, että ne on aina muokattava rahoittajien agendoihin sopiviksi? Millaisia kestävän taiderahoituksen muotoja on kehitetty muualla ja miten näitä voisi ottaa käyttöön Suomessa?

Aamupäivän puheosuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja seminaari myös striimataan. Iltapäivän työpajassa työskennellään world café -metodia käyttäen. Voit ilmoittautua vain aamupäivän osuuteen tai koko päivään.

Tilaisuus on saanut alkunsa Koneen Säätiön pohtiessa keinoja, kuinka säätiö voisi rahoittajana tukea organisaatioiden ja taiteilijoiden pitkäjänteistä työtä, ja miten säätiön rahoitus voisi olla mahdollistamassa laajemminkin kestävää, pitkäjänteistä ja laajapohjaista taiteen rahoitusta. Koneen Säätiö kokeilee parhaillaan muutamien organisaatioiden tukemisessa ns. vastinrahoitusmallia, jossa rahoitusta saavan organisaation tuen määrä on osin riippuvainen muualta hankituista tuloista.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa maaliskuussa.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä.