Tapahtumat

Aamiais-Kaivo: Jakautuuko Suomi? -kirjanjulkistus

26.10.2018

Millaisia ovat eriarvoistumisen mekanismit leipäjonoissa, lähiöissä, vastaanottokeskuksissa tai verkossa? Miten toimittajat, tutkijat ja taiteilijat voivat yhteistyössä lisätä ymmärrystämme eriarvoisuudesta?

 

Aika ja paikka: perjantaina 26.10. klo 9–11 Lauttasaaren kartanossa, Otavantie 10, Helsinki (esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Koneen Säätiö rahoitti Jakautuuko Suomi? -ohjelmassa vuosina 2014–15 projekteja, jotka pyrkivät lisäämään ymmärrystä yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta. Uunituore, Into Kustannuksen julkaisema teos Jakautuuko Suomi? Eriarvoisuus tutkijoiden, toimittajien ja taiteilijoiden silmin kokoaa yhteen hankkeisiin osallistuneiden tutkijoiden ja toimittajien artikkeleita. Toimittaja Johanna Vehkoon ja filosofi Ville Lähteen toimittama kirja julkistetaan säätiön Aamiais-Kaivo -keskustelutilaisuudessa.

Tilaisuudessa keskustelua alustavat Ville Lähde ja kirjaan kirjoittanut dokumenttielokuvaohjaaja ja kirjailija Elina Hirvonen. Hirvonen on käsitellyt yhteiskunnan polarisaatiota muun muassa dokumenttielokuvassaan Kiehumispiste (2017). Lähde taas on pohtinut sitä, miten huolestuttavia yhteiskuntaan vaikuttavia muutoksia tulisi käsitellä, kun kirjoitetaan meille kaikille. Keskustelua moderoi Koneen Säätiön tiedejohtaja Kalle Korhonen.

Aamiais-Kaivo on säätiön sarja keskusteluja aamiaisen lomassa. Kaikki osallistujat ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun, ja tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus verkostoitumiseen. 40 ensimmäiselle osallistujalle on varattu vegaaninen aamiaistarjoilu. Varaa paikkasi alla olevalla lomakkeella.

Jakautuuko Suomi -kirjasta keskustellaan samana iltapäivänä 26.10. klo 17.30–18 myös Helsingin kirjamessujen Kruununhaka-lavalla.

Keskustelijat

Dokumentaristi, toimittaja Elina Hirvonen on käsitellyt yhteiskunnan polarisaatiota mm. dokumenttielokuvassaan Kiehumispiste (2017).

Filosofi, tietokirjailija Ville Lähde on pohtinut sitä, miten huolestuttavia yhteiskuntaan vaikuttavia muutoksia tulisi käsitellä, kun kirjoitetaan meille kaikille.

Aiheeseen liittyvää