Kalenteri | 20.01.2015

Jakautuuko Suomi? Jyväskylässä

Kutsumme yhteen aiheesta kiinnostuneita tutkijoita, toimittajia ja taiteilijoita.
Lisää omaan kalenteriin 2015-01-20 13:00 2015-01-20 18:00 Europe/Helsinki Jakautuuko Suomi? Jyväskylässä Jakautuuko Suomi? Jyväskylässä Keski-Suomen Museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

2015

20.1.

Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -ohjelman tarkoitus on lisätä yhteiskunnan ymmärrystä eriarvoistumisesta. Säätiö haluaa saattaa alkuun hankkeita, jotka tekevät aiheeseen liittyvää tutkimusta ja tuovat tutkimuksen tuloksia julkisuuteen. Tavoitteena on paljastaa ja havainnollistaa mekanismeja ja vaikutusyhteyksiä esimerkiksi tulojen, työelämään osallistumisen ja koulutuksen välillä. Suuressa mittakaavassa tavoitteena on pureutua suomalaisen hyvinvointivaltion onnistumisen tai epäonnistumisen syihin. Rahoitus on suunnattu tutkijoiden ja journalistien yhteishankkeille, mutta työssä voi käyttää luovasti myös erilaisia taiteen muotoja. Toukokuussa 2014 järjestimme seminaari- ja verkostoitumistilaisuuden Helsingissä ja nyt vuorossa on Jyväskylä. Kutsumme yhteen aiheesta kiinnostuneita tutkijoita, toimittajia ja taiteilijoita.

Puhujat, esiintyjät ja järjestäjät

Markku Lonkila työskentelee sosiologian professorina Jyväskylän yliopistossa ja on tutkinut mm. sosiaalisia verkostoja, kansalaisyhteiskuntaa sekä sosiaalisten liikkeiden, aktivismin ja sosiaalisen median välisiä yhteyksiä. Lonkila on Koneen Säätiön hallituksen jäsen.

Toimittaja, VTM Reetta Räty on työskennellyt mm. Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä. Vuonna 2013 hän perusti media-alan yrityksen Räty-Salovaara-Blåfield yhdessä Ville Blåfieldin ja Paula Salovaaran kanssa. Räty johtaa elokuussa 2014 rahoituksen saanutta Jakautuuko Suomi -hanketta Eriytyvä Suomi: tapaustutkimus sosiaalisista jakolinjoista ja kaupunkitilan mahdollisuuksista Vuosaaressa.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Ohjelma

13:00 Ilmoittautuminen ja kahvi

13:15 Koneen Säätiön hallituksen jäsen, professori Markku Lonkila: Tervetuloa ja Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -ohjelma

13:30 VTM, toimittaja Reetta Räty: Miten tutkijoiden ja toimittajien yhteistyö toimii eriarvoistumisen käsittelyssä?

13:45 Säätiön asiamiehet Anna Talasniemi ja Kalle Korhonen: World café -keskustelu ja ohjaus pienryhmätyöhön

14:15 Pienryhmätyöskentelyä

16:00 Pienryhmätöiden purku

17:00 Viiniä ja syötävää

18:00 Tilaisuus päättyy


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Aika: Tiistai 20.1.2015 klo 13–18
Paikka: Keski-Suomen museo, Alvar Aallonkatu 7, Jyväskylä


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti