Kalenteri | 19.11.2015

Helinä Hukkataival – Space Between Ritual and Carnival -kirjan julkistamistilaisuus

Saaren kartanossa järjestetään torstaina 19.11.2015 klo 15 performanssitaiteilija Helinä Hukkataipaleen teoksia esittelevän Space Between Ritual and Carnival -kirjan julkistamistilaisuus. Kirja on Koneen Säätiön tukema.
Lisää omaan kalenteriin 2015-11-19 15:00 2015-11-19 Europe/Helsinki Helinä Hukkataival – Space Between Ritual and Carnival -kirjan julkistamistilaisuus Helinä Hukkataival – Space Between Ritual and Carnival -kirjan julkistamistilaisuus Saarenrantatie 21, 23140 Hietamäki

2015

19.11.
Risukruunu / Crown of Branches, 2015, performanssi. Kuva: Przemo Wojciechowski

Helinä Hukkataival: Space Between Ritual and Carnival

Taiteilija Helinä Hukkataival työskentelee videon, valokuvan, performanssin ja installaatioiden parissa. Saaren kartanossa 19.11.2015 julkistettava kirja Space Between Ritual and Carnival esittelee hänen teoksiaan 15 vuoden ajalta. Kirja yhdistää taiteen tekemistä ja taiteen sekä visuaalisen kulttuurin tutkimusta. Teos sai Koneen Säätiön apurahan viime vuonna.

Space Between Ritual and Carnival -monografian johdannon on kirjoittanut alankomaalainen kulttuuriteoreetikko Mieke Bal, ja teoksen esseet on kirjoittanut taidehistorioitsija, FM Mervi Appel. Kirjassa on myös Helinä Hukkataipaleen haastattelu sekä runsaasti valokuvia hänen performansseistaan. Kirjan kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Hukkataipaleen performansseille on ominaista hiljainen ja rauhallinen liike joka vastustaa arjen kiireistä rytmiä. Esitykset ovat huolellisesti mietittyjä, minimalistisia kuvia tai visuaalisia tapahtumia, joissa on viitteitä Zen-filosofiaan.

Esitysten lähtökohtana ovat usein pienet arkiset asiat tai esineet, joiden alkuperäinen merkitys tai käyttötarkoitus muuntuu. Performanssien kulku noudattaa ennakoimatonta, unenomaista logiikkaa ja ne ovat avoimia katsojien tulkinnoille. Tavoitteena on henkilökohtaisten kokemusten yleisen tason etsiminen kiinnittämällä huomio pieniin tapahtumiin, sävyihin ja suhteisiin, jotka muovaavat meitä kuin huomaamatta.

Metsämartta / Forest Martha syksy (2015), performanssi videokameralle. Kuva on videostill teoksesta.

Metsämartta / Forest Martha syksy (2015), performanssi videokameralle. Kuva on videostill teoksesta.

Teokseen liittyy sarja näyttelyitä, jotka alkoivat syyskuussa Pirkanmaan 6. Triennaalista. Hukkataival on ollut esillä tänä syksynä myös Italiassa, Sara Hildénin museossa Tampereella. Marraskuussa hän esiintyi MAD HOUSE:n The Transgeneration Week Program -tapahtumassa ja ensi vuoden helmikuussa avautuu Viisi huonetta -ryhmän (Maija Helasvuo, Helinä Hukkataival, Johanna Ilvessalo, Anni Rapinoja, Anne Tompuri ja Annu Vertanen) näyttely Kajaanin taidemuseossa.

 

Aika ja paikka

Aika: torstai 19.11.2015 klo 15
Paikka: Saaren kartano, päärakennus, Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti