Kalenteri | 08.04.2016

Tunteet ja tanssi

Lämpimästi tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle läpi vuosisatojen ja yhdysvaltalaisen tanssin ja musiikin historian.
Lisää omaan kalenteriin 2016-04-08 18:00 2016-04-08 19:00 Europe/Helsinki Tunteet ja tanssi Tunteet ja tanssi Saaren kartano, Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki

2016

8.4.

Tule aikamatkalle perjantaina 8.4. klo 18–19 Saaren kartanon päärakennuksen saliin! Saaren kartanon alumni, filosofi, tanssija Malin Grahn-Wilderin ja tanssija, koreografi Clyde Wilderin (Suomi/USA) esitys vie viime vuosisatojen Yhdysvaltoihin, jazzin ja bluesin juurille. Plantaasiorjuuden aikakaudella tanssi ja musiikki antoivat orjuutetulle väestölle keinon käsitellä tunteitaan ja kritisoida tilannettaan. Orjuuden jälkeen mutta rotuerottelun Yhdysvalloissa yhä jatkuessa jazztanssikulttuuri yhdisti mustia ja valkoisia tanssijoita luoden mahdollisuuden vastavuoroiseen yhdessäoloon. Perinteisessä bluesissa muusikot ja tanssijat saattoivat käsitellä suruaan ja ahdistustaan toisten kanssa. Jazzia on usein kutsuttu ”vapauden musiikiksi”. Vapaa tunteiden ilmaisu liikkeen keinoin on myös tämän esitelmän ydin. Tanssiesitykset ja tarinat osoittavat, kuinka afrikkalais-amerikkalainen tanssiperinne on kautta vuosikymmenten ilmaissut inhimillisten tunteita ja toiminut vihan vastavoimana. Noin tunnin mittaisen esityksen kielenä ovat suomi ja englanti. Lämpimästi tervetuloa!

Puhujat, esiintyjät ja järjestäjät

Malin Grahn-Wilder ja Clyde Wilder esittävät ja opettavat afrikkalaisessa diasporassa kehittyneitä tansseja Yhdysvalloissa ja Suomessa. He ovat tehneet tanssin keinoin paljon yhteisötyötä sekä taidekasvatusta lasten ja nuorten parissa.

Clyde Wilder on pitkän tanssijanuransa aikana vaikuttanut esimerkiksi International African American Balletissa ja esiintynyt lukuisten  jazzin huippunimien kuten Stevie Wonderin kiertueilla.

Malin Grahn-Wilder on myös filosofian tohtori, opettaja ja tutkija, joka aloitti Saaren kartanon residenssissä maalis-huhtikuussa 2015 tunteiden filosofiaa käsittelevän tietokirjansa työstämisen.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Aika: perjantai 8.4.2016 klo 18–19

Paikka: Saaren kartano, Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti