Kalenteri | 22.04.2016

Elokuvailta kartanolla

Tervetuloa elokuvailtaan! Illan aikana nähdään parhaillaan Saaren kartanon residenssissä työskentelevien Hanneriina Moisseisen, Kalle Hammin ja Aparna Sharman elokuvia.
Lisää omaan kalenteriin 2016-04-22 18:00 2016-04-22 n. 21:00 Europe/Helsinki Elokuvailta kartanolla Elokuvailta kartanolla Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki

2016

22.4.
Kuva: Hanneriina Moisseinen

Saaren kartanossa järjestetään kaikille avoin elokuvailta perjantaina 22.4.2016 klo 18 alkaen. Illan aikana esitetään parhaillaan  kartanolla työskentelevien taiteilijoiden Hanneriina Moisseisen, Kalle Hammin ja Aparna Sharman elokuvia.

Puhujat, esiintyjät ja järjestäjät

Hanneriina Moisseinen

Hanneriina Moisseinen on kuvataiteilijataustainen sarjakuvataiteilija. Hänen neljäs, jatkosodan Karjalaan sijoittuva sarjakuvateoksensa Kannas julkaistaan toukokuussa 2016. Animaatioelokuva Syntymäpäivä perustuu yhteen Kannaksen kohtauksista. Elokuvassa on kesä 1944 ja Karjalaa evakuoidaan. Samalla hetkellä kun lähtökäsky tulee, yksi talon lehmistä alkaa poikia.

Moisseisen valitsemana nähdään lisäksi Miia Tervon Santra ja puhuvat puut, jossa nuori nainen pölähtää maailman ääristä karjalaiseen idylliin ja kohtaa Santran – vanhan naisen, joka on viimeinen linkki naisen ja karjalaisen kulttuurin juuriin. Elokuva kertoo kodin löytämisen vaikeudesta ja kauneudesta.

Kalle Hamm

Kalle Hamm on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hammin elokuvan Teta Veletan käsikirjoitus perustuu Pier Paolo Pasolinin nuoruuden kirjeisiin ja teksteihin. Katoliseen porvariperheeseen Bolognassa 1922 syntynyt Pasolini arvioi itseään heteroseksuaalisin kriteerein, mikä johti syyllisyyden ja riittämättömyyden tunteisiin. Pasolini yritti kirjoittaa kaikki lapsuuden muistonsa, fantasiansa ja unensa ”punaisiin muistikirjoihin”. Tämä auttoi häntä ymmärtämään omaa homoseksuaalisuuttaan.

Aparna Sharma

Aparna Sharma on dokumenttielokuvien ohjaaja ja elokuvateoreetikko. Hänen elokuvansa dokumentoivat valtavirran ulkopuolelle jääviä narratiiveja Intiassa. Kamakha: Through Prayerful Eyes sijoittuu muinaiseen hedelmällisyyden palvontapaikkaan, Kamakhyan temppeliin Koillis-Intian Assamissa. Temppeli on ainutlaatuinen, koska jumalatar, jolle se on omistettu, on piilotettu näkyvistä. Kamakha: Through Prayerful Eyes tarkastelee, kuinka eri taustoista ja esteettisistä vakaumuksista tulevat uskovaiset antavat muodon jumalatar Kamakhyalle. Elokuva yhdistelee havainnointia ja poeettisia dokumentaatiotekniikoita.

 


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Ohjelma

Elokuvat

Hanneriina Moisseinen: Syntymäpäivä (2014, 3 min)

Miia Tervo: Santra ja puhuvat puut (2013, 27 min)

Kalle Hamm: Teta Veleta (2015, 22 min)

Aparna Sharma: Kamakha: Through Prayerful Eyes (2012, 53 min)


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Aika: Perjantai 22.4.2016 klo 18 alkaen

Paikka: Saaren kartano, Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Päärakennus ei ole esteetön.
Tilaisuudessa otetaan valokuvia, joita voidaan käyttää Koneen Säätiön ja Saaren kartanon viestintätarkoituksiin.

Pysäköinti

Saaren rantatien oikealla puolella (seuraa opasteita).

Kartanon pihassa sireeniaidan takana vain liikuntarajoitteisille.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti