Kalenteri | 26.05.2018

Saaren kartanon avoimien ovien päivä

Saaren kartanon residenssi Mynämäellä avaa ovensa yleisölle lauantaina 26.5.2018 klo 11–17.

Lisää omaan kalenteriin 2018-05-26 11:00 2018-05-26 17:00 Europe/Helsinki Saaren kartanon avoimien ovien päivä Saaren kartanon avoimien ovien päivä Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki

Avoimien ovien päivä on osa Saaren kartanon residenssin 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumasarjaa. Päivän aikana on mahdollisuus nauttia taiteesta, tutustua kartanon pihapiiriin ja rakennushistoriaan sekä osallistua erilaisiin työpajoihin.
Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan kevättä ja Saaren kartanoa kanssamme!

Yhteistyössä Saaren kartano ja Mynämäen-Mietoisten luonnonsuojeluyhdistys.

Ohjelma

Ohjelma

klo  11.30
Tervetuliaissanat – Saaren kartanon residenssin toiminnanjohtaja Leena Kela.

klo 12.00—12.40
FT Riitta Koskinen luennoi Saaren kartanon päärakennuksessa aiheesta Elämää Saaren kartanossa kreivi J. F. Aminoffin perheen aikana 1800-luvun alkupuolella. Luento käsittelee Saaren kartanon 1800-luvun alkupuolen rakennushistoriallisista vaiheita sekä tarkemmin Aminoffin perheen elämää.

klo 13.00—13.45
Opastettu kävelykierros, jonka aikana tutustutaan Saaren kartanon rakennushistoriaan arkkitehti Antti Nymanin johdolla. Lähtö päärakennuksen edestä.

klo 13.30—14.00
Juha Valkeapää ja Juhani Liimatainen: Linnut-konsertti. Äänitaidetta kartanon puistossa.

klo 14.00—14.45 ja 15.30—16.15
Opastettu kierros, jonka aikana uppoudutaan katseella Saaren kartanon maisemiin kirjailija, taidehistorioitsija Antti Kauppisen opastuksella. Lähtö päärakennuksen edestä. (Kierroksen maksimiosallistujamäärä 20 henkilöä.)

klo 14.00, 15.00 ja 16.00
Saaren kartanon kutsutaiteilija, suomentaja Kristiina Drews lukee Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia -romaania. Siivoojan käsikirja on kokoelma yhdysvaltalaisen Lucia Berlinin lyhyitä kertomuksia, joka sai postuumisti ilmestyessään 2015 kriitikoilta ja lukijoilta innostuneen vastaanoton. Teos sai myös runsaasti huomiota Suomessa, kun se julkaistiin Drewsin suomentamana syksyllä 2017.

klo 15.00–15.30
Kuvataiteilija Nina Rantala ja esitystaiteilija ja tutkija Tuija Kokkonen keskustelevat päärakennuksessa Rantalan Me olemme eläimiä -yhteisötaidehankkeesta, jossa samastuttiin eläimiin metsässä. Rantala toimi Saaren kartanon ensimmäisenä yhteisötaiteilijana ja Kokkonen on kehittänyt lajienvälistä esityksen käytäntöä ja teoriaa. Mukana valokuvaaja Yehia Eweisin valokuvia hankkeesta.

klo 16.30—17.00
Saaren kartanossa viime syksynä työskennelleen sirkustaiteilija Rauli Dahlbergin esitys O’DD. O’DD on Dahlbergin ja Sauli Kososen sirkusta ja arkkitehtuuria yhdistelevä nykysirkusesitys, jossa ihminen uneksii itsensä uudelleen. Se on seikkailukertomus ihmisyydestä painovoiman kourissa fysiikan lakeja hyödyntäen ja niistä pakoon pyrkien.

Lisäksi kartanon pihapiirin ja puiston alueella

 

Martta Tuomaalan FinnCycling Soumi-Perkele! -installaatio kartanon kivinavetalla. FinnCycling-Soumi-Perkele! on spinning-henkinen kuntopyöräilytunti, jossa pureudutaan työhön ja suomalaiseen leikkauspolitiikkaan. Katsoja voi osallistua taiteilijan vetämään kunto-ohjelmaan polkemalla pyörää.

Navetan isossa kuvataiteilijan studiossa on esillä Saaren kartanon nykyisen yhteisötaiteilijan Pia Bartschin valokuvia, videoita ja esineitä hänen vetämistään projekteista kuuden vuoden ajalta. Näyttelyssä voi tutustua myös hänen Yhteisötaiteen värikartta -kirjaansa sekä keskustella ja miettiä yhdessä uusia teoksia. Klo 15.30-16.30 paikalla on yhteisötaiteen eri projekteihin osallistuneita ja tällöin keskustellaan niin inspiroivista kuin haastavistakin kokemuksista sekä mietitään yhteisötaidetta osallistujien näkökulmasta. Lisäksi vilja-aitassa on esillä yhteisötaiteellinen MynäMenu-animaatioelokuva vuodelta 2014.

Linnunpönttötyöpaja Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistyksen opastuksella kivinavetan edustalla.

Annika Tavasti ja Anu Taivainen pitävät koko päivän ajan vanhalla pesutuvalla ekologista työpajaa lapsille ja lapsenmielisille.

 

Päivän aikana on tarjolla kahvia päärakennuksen edustalla ja pientä purtavaa konehallissa.

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Bussikuljetukset

Järjestämme bussikuljetukset Turusta ja Helsingistä. Bussikuljetukset lähtevät Turun rautatieasemalta ja Helsingistä Mikonkadun tilausajolaiturista Rautatientorin laidalta. Bussikuljetukset ovat maksuttomia, mutta niihin vaaditaan sitova ilmoittautuminen. Peruuntumisesta tulee ilmoittaa viimeistään edellisenä päivänä. Ilmoittautuessasi muista ilmoittaa nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Yhdellä ilmoittaumisella tulee ilmoittaa vain yksi henkilö kerrallaan. Paikkoja on rajoitetusti ja täytämme busseja varalistalta, mikäli peruutuksia ilmenee.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittaumislomakkeen bussiin löydät täältä.

 


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Aika ja paikka

Aika: Lauantaina 26.6.2018 klo 11–17

Paikka: Saaren kartano, Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti