Kalenteri | 09.03.2017

Alkuperäiskansat, ympäristö ja tulevaisuus

Lisää omaan kalenteriin 2017-03-09 2017-03-09 Europe/Helsinki Alkuperäiskansat, ympäristö ja tulevaisuus Alkuperäiskansat, ympäristö ja tulevaisuus Koneen Säätiö

2017

9.3.
Maastamuutto, alkaako tulevaisuus nyt? -seminaari 2016. ©TarinaTommiska

Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan alkuperäiskansoista? Miten yhteisö toisaalta uudistuu ja toisaalta vaalii perinteitä taiteen keinoin? Millainen on moderni luontosuhde? Muun muassa näihin kysymyksiin tutkijat ja taiteentekijät etsivät vastauksia teemoitelluissa puheenvuoroissa ja ryhmäkeskusteluissa.

Päivän alkajaisiksi osallistujat katsovat lyhytelokuvanäytöksen, joka sisältää poimintoja elokuvajuhlien Alkuperäiskansat-ohjelmistokokonaisuudesta. Näytös tarjoaa näkökulmia ja pohjustuksen keskusteluille.

Iltapäivässä asiantuntija-alustukset, puheenvuorot ja ryhmäkeskustelut vuorottelevat. Osallistujat oppivat toisiltaan dialogin kautta ja etsivät samalla konkreettisia ratkaisuja päivän aikana esiin nousseisiin kysymyksiin.

Tilaisuuden tavoitteena on saattaa yhteen tutkijoita ja elokuvantekijöitä ja ideoida uudenlaisia yhdistelmiä sisältäviä, monialaisia yhteistyöhankkeita. Mahdollisiin syntyneisiin hankkeisiin voi hakea apurahaa Koneen Säätiön vuosittaisessa apurahahaussa syksyllä.

Huomioithan, että tilaisuus on pääosin englanninkielinen.

Lue lisää puhujista ja ilmoittaudu mukaan

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tampereen elokuvajuhlien kanssa.

Aika ja paikka

Aika: Torstai 9.3.2017 klo 12.00–18.00
Paikka: Finnkino Plevna ja Galleria Bertel, Työväenmuseo Werstas (Itäinenkatu 4 & Väinö Linnan aukio 8, Tampere)


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti