Kalenteri | 02.05.2019

Aamiais-Kaivon Vuoden Tiedekynä -spesiaali: Saako tieteellinen teksti olla kiinnostavaa?

Tiedekynä 2019 -palkinto jaetaan yhteiskuntatieteelliselle artikkelille, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Aamiais-Kaivolla 2.5. klo 9.00–10.30 keskustellaankin tieteellisestä kielestä. Onko persoonallisempi tyyli vaikuttavampaa, koska se erottuu, vai vähentääkö se uskottavuutta? Ilmoittaudu mukaan!
Lisää omaan kalenteriin 2019-05-02 2019-05-02 Europe/Helsinki Aamiais-Kaivon Vuoden Tiedekynä -spesiaali: Saako tieteellinen teksti olla kiinnostavaa? Aamiais-Kaivon Vuoden Tiedekynä -spesiaali: Saako tieteellinen teksti olla kiinnostavaa? Koneen Säätiö

Aika ja paikka: Torstai 2.5. klo 9.00–10.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Koneen Säätiön Tiedekynä-palkinto jaetaan tieteellisestä kirjoituksesta, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Tieteellisten artikkelien kirjoittamiseen voi kuitenkin liittyä normeja tai perinteitä, jotka vähentävät tekstin ansiokkuutta: tyyli ei saa olla liian persoonallista tai subjektiivista, monimutkaisuutta suositaan, samoin kaavamaisia ilmaisuja.

Tiedekynä 2019 -palkinto jaetaan yhteiskuntatieteelliselle artikkelille. Aamiais-Kaivolla 2.5. keskustellaankin siitä, saako yhteiskuntatieteellinen teksti olla kiinnostavaa. Onko persoonallisempi tyyli vaikuttavampaa, koska se erottuu, vai vähentääkö se uskottavuutta? Keskustelemassa ovat tietokirjallisuuden asiantuntija Anne Mäntynen ja Vastapainon toimitusjohtaja Kimmo Jylhämö. Keskustelua ohjailee kielentutkija Ulla Tiililä.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Aamiais-Kaivo on Koneen Säätiön sarja aamiaiskeskusteluja. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun. Jokainen tilaisuus päättyy mahdollisuuteen verkostoitua. Tarjolla on vegaaninen aamiainen 40 ensimmäiselle osallistujalle. Tapahtuman kieli on suomi.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä. Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans– eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.