Tapahtumat

Aamiais-Kaivo & ARMA Talks: Black Women’s Voices in Finland and Brazil

21.02.2019

Kevään ensimmäinen Aamiais-Kaivo järjestetään torstaina 21.2. klo 9.00–10.30 yhteistyössä ARMA Alliancen kanssa. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua Lauttasaaren kartanon residenssivieraan Silvana Bahian ja hänen vierailuaan järjestävän ARMA Alliancen ajatuksiin. Bahian ja toimittaja Monica Gathuon alustamassa keskustelussa pohditaan, millaisin keinoin rodullistetut naiset Suomessa ja Brasiliassa saavat äänensä nykyistä paremmin kuuluviin.
Kuva: Heljä Franssila

Aika ja paikka: Torstai 21.2. klo 9.00–10.30, Lauttasaaren kartano (Otavantie 10, Helsinki, esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta)

Seuraavassa Aamiais-Kaivossa Lauttasaaren kartanon residenssivieras, afrobrasilialainen toimittaja, elokuvaohjaaja, kirjailija ja aktivisti Silvana Bahia (Olabi/Pretalabin johtaja) ja toimittaja Monica Gathuo (ARMA Alliance) keskustelevat Suomen ja Brasilian rodullistettujen naisten kohtaamista haasteista ja mahdollisuuksista saada oma äänensä kuuluviin näissä huomattavan erilaisissa kulttuureissa sekä tähän liittyvistä parhaista käytännöistä.

Keskustelun aiheisiin kuuluvat: Miten rodullistetut naiset ovat hyödyntäneet teknologiaa saadakseen äänensä kuuluviin ja levittääkseen viestiään? Miten he ovat haastaneet vääristeltyjä kuvauksia rodullistetuista naisista ja luoneet uusia narratiiveja sekä verkossa että kadulla? Miten he ovat edistäneet solidaarisuutta ja mobilisoineet muiden marginalisoitujen ääniä? Mitä yhtäläisyyksiä ja eroja rodullistetut naiset kokevat kamppailussaan oikeudenmukaisuuden puolesta näissä maissa, jotka ovat vastakkaisilla puolilla planeettaa?

Bahian ja Gathuon puheenvuoro heijastaa kahta ARMAn keskeistä periaatetta: tietojen vaihtoa ja kansainvälistä verkottumista rasismin torjuntatyössä digitaaliaikana. Tutkija Leonardo Custódio (IASR-UTA, ARMA) toimii välittäjänä ja tulkkina.

Lisätietoa ARMA Alliancesta täällä. Seuraa ARMA Alliancea Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Silvana Bahia on Lauttasaaren kartanon ensimmäinen residenssivieras. Residenssijaksonsa aikana keväällä 2019 Bahia tekee tiivistä yhteistyötä ARMAn (Anti-Racism Media Activist Alliance) kanssa, jota johtavat toimittaja Monica Gathuo ja tutkija Leonardo Custódio.

Aamiais-Kaivo on Koneen Säätiön sarja aamiaiskeskusteluja. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun. Jokainen tilaisuus päättyy mahdollisuuteen verkostoitua. Tarjolla on vegaaninen aamiainen 40 ensimmäiselle osallistujalle. Tapahtuman kielet ovat portugali ja englanti.

Otamme säätiön tapahtumissa valokuvia, joita käytetään säätiön omilla viestintäkanavilla, esimerkiksi verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Jos toivot, ettet esiinny kuvissa, olethan yhteydessä (KONEENSAATIO@KONEENSAATIO.FI) viimeistään tapahtumaa seuraavana arkipäivänä.

Aiheeseen liittyvää
Tapahtumat

10.6.2020

10:00

Apurahavastaanotto etäyhteydellä
Tapahtumat

12.8.2020

10.00

Apurahavastaanotto
Tapahtumat

19.8.2020

09.00

Apurahainfo