Kalenteri | 12.04.2018

Aamiais-Kaivo: Naapuruus

Kaivo-kohtaamisissa eri alojen ihmiset tulevat yhteen jakamaan ajatuksiaan eri teemoista. Huhtikuun teemana on naapuruus ja erilaiset naapuruudet.
Lisää omaan kalenteriin 2018-04-12 09:30 2018-04-12 11:00 Europe/Helsinki Aamiais-Kaivo: Naapuruus Aamiais-Kaivo: Naapuruus Tehtaankatu 21 B 45, 5. kerros, Helsinki

2018

12.4.
Naapurihmaston Eero ja Heini. Kuva: Leena Kela

Mitä naapuruus tarkoittaa? Voiko naapuruuden käsitettä kasvattaa ihmisten välisestä naapuruudesta laajemmalle? Miten elämme naapurustossa sovussa keskenämme? Minkälaista apua kaivataan, kun naapureita kohtaa konflikti?

Aamiais-Kaivot ovat vuorovaikutteisia keskustelutilaisuuksia, joissa keskustelun alustajat avaavat aiheen omien projektiensa esittelyllä. Kaikki ovat tilaisuudessa tervetulleita jakamaan ja tuomaan omat näkemyksensä ja kokemuksensa esille. Tämän Aamiais-Kaivon alustajat ovat Naapurihmasto-taiteilijaryhmän Eero Yli-Vakkuri ja Heini Aho sekä Naapuruussovittelukeskuksen päällikkö Miriam Attias. Naapurihmasto-ryhmä tuo nykytaidetta naapurustoon ja Naapuruussovittelukeskus puolestaan sovittelumenetelmiä hankaliin tilanteisiin.

Naapurihmasto-ryhmä koostuu kolmesta taiteilijasta: Eero Yli-Vakkurista, Heini Ahosta ja Leena Kelasta, jotka työskentelevät Koneen Säätiön uuden toimitilan, Lauttasaaren kartanon residenssitaiteilijoina sen remonttivaiheen ajan. Heidän tavoitteenaan on edistää Koneen Säätiön ja lauttasaarelaisten tutustumista ja tehdä nykytaidetta tutuksi paikalliselle yhteisölle. Lauttasaaressa Naapurihmasto-ryhmä tarkastelee naapuruutta sekä käytännön tasolla että metaforana. Naapuruus-käsitteen avulla Naapurihmasto pohtii, miten ihmiset vaikuttavat asioihin ympärillään ja miten asiat vaikuttavat heihin.

”Projektissa lähdemme liikkeelle ihmisten välisistä suhteista ja etenemme eliöihin ja muiden ei-inhimillisten toimijoiden keskinäisiin suhteisiin. Taustalla vaikuttaa ajatus posthumanismista, jossa ihminen on vain osa muuta ekosysteemiä eikä sen keskipiste”, kertoo ryhmän koonnut Leena Kela.

Miriam Attias on Naapuruussovittelun keskuksen päällikkö. Naapuruussovittelu tulee apuun, kun ongelma naapurien välillä kärjistyy ja apua tarvitaan. Hän on kehittänyt yhteisösovittelun menetelmää naapureiden, naapurustojen ja ryhmittymien välisten jännitteiden ja konfliktien käsittelemiseksi. Tällä hetkellä hän vetää Koneen säätiön Naapuridialogit-ohjelmaan kuuluvaa kolmivuotista hanketta, jossa tehdään interventioita ja tutkimusta liittyen väestöryhmien välisen polarisaation ennaltaehkäisyyn ja konfliktien sovitteluun. Lisäksi kokeillaan, millä tavoin taiteen keinot (valokuva, elokuva) voivat tukea dialogiprosesseja. 

Tilaisuus on suomeksi. Varmista paikkasi suosituilla Aamiais-Kaivoilla ja ilmoittaudu. Ilmoittautuminen on sitova.

Tilaisuus järjestetään to 12.4 klo 9.30–11 Koneen Säätiön Kamarissa (Tehtaankatu 21 B 45, 5. krs). 

Tilaisuus on täynnä ja ilmoittautuminen on sulkeutunut!

Tarjolla on vegaanista aamupalaa. Tila ei ole esteetön. Talossa on hissi, mutta myös portaita. Esteetöntä kulkua tarvitsevien tulee olla yhteydessä Koneen Säätiön toimistoon.

Aika ja paikka

to 12.4.2018 klo 9.30–11. Koneen Säätiön Kamari, Tehtaankatu 21 B 45, 5. kerros, Helsinki.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti