Kalenteri | 15.03.2018

Aamiais-Kaivo: Kääntäminen, monikielisyys ja tulkitseminen

Kaivo-kohtaamisissa eri alojen ihmiset tulevat yhteen jakamaan ajatuksiaan eri teemoista. Maaliskuun teemana on kääntäminen, monikielisyys ja tulkitseminen.
Lisää omaan kalenteriin 2018-03-15 09:30 2018-03-15 11:00 Europe/Helsinki Aamiais-Kaivo: Kääntäminen, monikielisyys ja tulkitseminen Aamiais-Kaivo: Kääntäminen, monikielisyys ja tulkitseminen Tehtaankatu 21 B 45, 5. kerros, Helsinki
Kaisa Ahvenjärvi (kuva: Tarja Vänskä-Kauhanen) ja Zinaida Lindén (kuva: Katri Lehtola).

Aamiaiskeskustelulla pohditaan runouden kääntämistä ja kieltä. Keskustelun avaavat Kaisa Ahvenjärvi ja Zinaida Lindén. Kaisa Ahvenjärvi on valmistunut maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan kotimainen kirjallisuus ja on sen jälkeen työskennellyt kirjallisuuden yliopistonopettajana Jyväskylän yliopistossa. Viime vuosina Ahvenjärvi on tutkinut ja kääntänyt saamelaista nykyrunoutta. Hänen väitöskirjansa Päivitettyä perinnettä. Saamelaisen nykyrunouden saamelaiskuvastoja valmistui vuonna 2017 ja helmikuussa 2018 ilmestyi hänen suomentamansa teos Tuulisolmut. Valikoima saamelaista nykyrunoutta (Poesia). Zinaida Lindén on kirjailija, kolumnisti ja kääntäjä. Hän kirjoittaa ruotsiksi ja venäjäksi. Lindén on valmistunut Leningradin yliopistosta filisofian maisteriksi pääaineenaan ruotsin kieli ja kirjallisuus. Lindén on kääntänyt venäjäksi muun muassa Claes Anderssonin, Martin Enckellin, Monika Fagerholmin ja Kjell Westön teoksia. Viime vuonna ilmestyi hänen ja Eleonora Joffen kääntämä teos Naisen ääni: suomalaisten naisrunoilijoiden antologia venäjäksi. Tässä Kaivossa puhutaan erityisesti runouden kääntämisestä.

Keskustelua moderoi suomentaja Kristiina Drews. Drews on Suomessa tunnettu kääntäjä, joka on kääntänyt englannista pääosin taideproosaa – muiden muassa Margaret Atwoodin, Ali Smithin ja Vladimir Nabokovin teoksia. Drews on parhaillaan Saaren kartanon kutsutaitelijana.

Tilaisuus on suomeksi ja englanniksi. Varmista paikkasi suosituilla Aamiais-Kaivoilla ja ilmottaudu. Ilmoittautuminen on sitova.

Tilaisuus järjestetään to 15.3 klo 9.30–11 Koneen Säätiön Kamarissa (Tehtaankatu 21 B 45, 5. krs). 

Tarjolla on vegaanista aamupalaa. Tila ei ole esteetön. Talossa on hissi, mutta myös portaita. Esteetöntä kulkua tarvitsevien tulee olla yhteydessä Koneen Säätiön toimistoon.

Aika ja paikka

9.30–11.00. Tehtaankatu 21 B 45, Kamari (5 krs).


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti