Asuminen ja työskentely Saaren kartanossa

Tilat

Saaren kartano sijaitsee maaseudulla haja-asutusalueella, ja kartanon läheisyydessä on pieni metsä ja laajat pellot, joita viljellään ja laidunnetaan kesäisin. Kartanoa ympäröi noin kolmen hehtaarin kokoinen puisto, jonka viihtyvyyttä hoidetaan. Alueella huolletaan myös kartanon kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia.

Yksilöresidenssissä käytössäsi on työtila ja asunto, jossa on perusvarusteltu yhteis-, mini- tai tavallinen keittiö, suihku ja wc. Asunnon varustukseen kuuluvat astiat, vuodevaatteet ja pyyhkeet. Jokaisessa asunnossa on myös kiinteä internet-yhteys. Huom.! Saaren kartanolla ei ole langatonta verkkoyhteyttä. Jokaisesta asunnosta löytyy Ethernet-kaapeli.

Ryhmäresidenssissä yhdessä asunnossa voi asua 1–3 henkilöä ryhmän koosta riippuen.

Kartanolla on polkupyöriä sekä muutama sähköpolkupyörä, joita voi lainata. Yksilöresidenssijaksojen aikana on kerran viikossa mahdollisuus autokyytiin Mynämäelle, jossa voi käydä muun muassa kaupassa ja kirjastossa.

Residenssiin voi tulla koiran kanssa, mikäli tästä on sovittu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa henkilökunnan kanssa. Vain yksi residenssiasunto on sellainen, jonne voi tuoda koiran.

Koiran on oltava ulkona aina kytkettynä, eikä sitä saa viedä yleisiin tiloihin tai muihin asuntoihin. Huomioi ulkoillessasi koirasi kanssa, että Saaren kartano sijaitsee luonnonsuojelualueen vieressä ja kesäisin lähipelloilla on myös lehmiä ja lampaita. Huomioithan myös, että peltoja eivät koske jokamiehenoikeudet eli niillä ei saa kulkea. Koiran ulosteet pitää kerätä pois puistosta ja uroskoiran merkkailua tulee rajoittaa rakennusten läheisyydessä. Kissoja ei valitettavasti voi tuoda kartanolle.

 

Työskentely ja siihen liittyvät toiveet

Taiteilijat työskentelevät residenssissä omilla työvälineillään ja hankkivat itse tarvitsemansa materiaalit. Navetalla on yhteiskäytössä oleva tietokone (PC) ja tulostin-skanneri. Kartanolla on rajallinen määrä lainattavia laitteita: kaksi työskentelyä varten lainattavaa videotykki sekä valkokangas. Kartanolta löytyy myös kameranjalusta (SLIK Pro 400DX) kino- ja videopäällä.

Mikäli teillä on erityistarpeita tai -toiveita Saaren kartanolla työskentelynne suhteen (esim. työtilat tai kontaktit lähialueen toimijoihin), voitte ottaa yhteyttä jo etukäteen, niin voimme mahdollisuuksien mukaan varautua niihin ennen tuloanne. Jos haluatte hankkia taiteilijatarvikkeita, isoja materiaaleja tai muita erityistarvikkeita residenssijaksonne aikana ja tarvitsette apua hankintapaikkojen kartoittamiseen, ottakaa yhteyttä mielellään jo ennen residenssijaksonne alkamista.

 

Vakuutukset

Varmistathan, että sinulla / työryhmällä on voimassa olevat vakuutukset residenssijaksosi aikana. Edellytämme voimassaolevaa vakuutusta residenssijakson ajaksi. Etenkin koronaviruspandemian aikana on tärkeää, että vakuutukset ovat kunnossa.