Yhteistyö

Saaren kartano tekee runsaasti yhteistyötä kansallisella, kansainvälisellä, alueellisella ja paikallisella tasolla.

Paikallinen yhteiskuntavastuu

Saaren kartanon tavoitteisiin kuuluu aktiivinen vuorovaikutus paikallisyhteisön kanssa. Kartanossa järjestetään vuosittain yhteistyössä Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa avoimien ovien päivä ajankohtaisine ohjelmineen. Joulun alla kutsutaan lähikoulujen 3. ja 4. luokkien oppilaat kartanoon nukketeatteriin. Kartanon aloitteesta on perustettu Mietoistenlahden yhteistyöryhmä, jossa keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista ja ennakoidaan mahdollisia ongelmia ja eturistiriitoja. Ryhmään kuuluu edustajat Mynämäen kunnasta, Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistyksestä, Turun lintutieteellisestä yhdistyksestä, metsähallituksesta, ympäristökeskuksesta, Pyheen kyläyhdistyksestä, Museovirastosta ja Saaren kartanosta. Tärkein tapa toteuttaa paikallista yhteiskuntavastuuta on kuitenkin yhteisötaiteilijan työ. Yhteisötaiteilija Pia Bartsch toteuttaa säännöllisesti erilaisia hakkeita paikallisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa.

tekokuva_net


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Hippolyte

Saaren kartano ja Valokuvataiteilijoiden liiton ylläpitämä Valokuvagalleria Hippolyte ovat tehneet säännöllistä yhteistyötä vuodesta 2013. Hippolyte varaa vuosittain yhden näyttelykuukauden Saarella työskennelleen taiteilijan työn esittelyyn ja Koneen Säätiö maksaa näyttelyn kustannukset. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki. Galleria Hippolyte saa esitellä kiinnostavia, enimmäkseen kansainvälisiä taiteilijoita ja Saaren kartano puolestaan palvelee entistä paremmin ja houkuttelevammin taiteilijavieraitaan. Taiteilijat hyötyvät, kun saavat tilaisuuden esitellä työtään helsinkiläisyleisölle. Eniten hyötyy kuitenkin juuri yleisö, jolle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä ajankohtaista taidetta omassa kotikaupungissaan.

Yhteistyön käynnisti lontoolaisen mediataiteilijan Oreet Asheryn teos Party for Freedom, seuraavana vuonna nähtiin kanadalaisen Bill Burnsin näyttely, ja vuonna 2015 olivat vuorossa Tärähtäneet Ämmät. Vuonna 2016 Hippolytessä oli esillä kroatialaisten mediataiteilijoiden Nadija Mustapićin ja Toni Meštrovićin näyttely The Quotas of Pride.

Bill Burns.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Muu yhteistyö

Tärkeitä yhteistyötahoja ovat muut suomalaiset residenssit, Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste ja esimerkiksi Mynämäen kunta. Saaren kartano kuuluu Res Artis -verkostoon ja Taiteilijaseuran ateljeesäätiön ylläpitämään suomalaisten residenssien verkostoon.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti