Alumnit

Saaren kartanon henkilökunta pohtii usein mitä kartanolla vuosien varrella työskennelleille taiteilijoille ja tutkijoille mahtaa kuulua. Ehkäpä myös sinä mietit haikeana, minkälaista Saaressa mahtaa nyt olla ja mitä tapahtuu?

Tarkoituksenamme on kehittää Saaren kartanon alumnitoimintaa. Aiomme muun muassa miettiä, miten pidämme paremmin yhteyttä kartanossa vuosien varrella työskennelleisiin taiteilijoihin ja tutkijoihin. Kerromme mielellämme alumniemme avajaisista, kirjanjulkistamisista, radio- tai TV-esiintymisistä yms., joista satumme tietämään. Otamme kernaasti vastaan (saari@koneensaatio.fi) uutisia työstänne.

Avasimme keväällä 2016 alumneillemme uuden kanavan kertoa tekemisistään: Saari Alumni News on Facebook-ryhmä Saaren kartanon alumneille, jossa he voivat jakaa tietoa esimerkiksi näyttelyistään, ensi-illoistaan, kirjanjulkistamisistaan ym. Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/745124758958273/

Tutustu myös Saaren kartanossa työskennelleisiin residenssivieraisiin

Kyselimme myös alumneiltamme alkukeväästä 2015 miten he kokevat työskentelynsä Saaren kartanossa ja miten residenssissä työskentely on vaikuttanut pidemmällä aikavälillä heidän omaan työhönsä ja uraansa.
Lue mielenkiintoisia vastauksia

Saari Alumni News

This is a group for the Saari Residence’s alumni to share and update their current projects since the Saari Residence. You are welcome to post events, photos, invitations comments, videos etc. The information will be shared onwards in the Saari Residence's channels.
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.4 hours ago
Saaren kartanossa työstetty Alpo Aaltokoksen Veljet-teosta työstettiin kesällä 2016 Saaren kartanossa. Yksi esityksen tanssijoista on Saari alumnus Jussi Väänänen.

"Alpo Aaltokosken teos ja koreografia vaatii tanssijoilta paljon. Se pistää liki tunnin intensiivisessä kestossaan esittäjät fyysiseen rääkkiin.

Samalla se myös edellyttää narsistista heittäytymistä olemaan kaunis katseen objekti, mutta silti vahvasti pintaa syvemmälle meneviä tunteita välittävä subjekti.

Veljet ei olisi voinut syntyä ilman näitä kolmea hienoa tanssijaa.

Eikä ilman Aaltokosken tajua vaatia heiltä vain ja ainoastaan parasta fyysistä mutta ajateltua ilmaisua", kirjoittaa
Jussi Tossavainen Helsingin Sanomissa.
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.4 hours ago
Saari alumna, nukketeatteriohjaaja Outi Sippolan ohjaama Nordic Puppet Ambassadors: Vain yksi laukku mukaan -esityksen arvostelu Turun Sanomissa.

– Outi Sippolan konseptoima Vain yksi laukku mukaan perustuu Anne Frankin ja hänen lukemattomien kohtalotovereidensa surulliseen tarinaan. Linda Lemmetyn esittämä naishahmo johdattaa minut aluksi idyllistä kaupunkielämää kuvaavan pienoisnäyttämön ääreen. Tunnelma muuttuu, kun mustiin nahkahansikkaisiin verhotut kädet ryhtyvät lastaamaan ihmisiä mustaan kuorma-autoon.

Miedosti tervantuoksuisessa matkalaukkukasassa on pieniä tirkistysreikiä. Naishahmo ohjaa minut sanattomasti kurkistamaan niistä sisään. Laukkuihin rakennetut miniatyyrihuoneet ja liikkuvat objektit luovat mielikuvitukselle tilaa jättäviä, koskettavia tuokiokuvia. Laukkunäyttämöiden suljetut, hyvin rajatut maailmat ovat yhtä aikaa kauniita ja karmeita, kirjoittaa Annina Karhu.
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.4 days ago
Saari alumna, kirjailija Katriina Ranne ja hänen uusin romaaninsa Miten valo putoaa Keski-Suomalaisen arvostelussa 15.11.2017.

"Katriina Ranteen romaani Miten valo putoaa on hämmentävän herkkä, kuulas ja ajattelemaan pakottava teos kosmisesta yksinäisyydestä, johon kohtaaminen voi tuoda hetken lohdun", kirjoittaa Ina Ruokolainen.
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.6 days ago
Saaren kartanon kutsutaiteilija, suomentaja Kristiina Drewsin uusin käännös Siivoajan käsikirja ja muita kertomuksia -novellin arvostelu eilisen Päivän valokeilassa.

"Toivoa sopii, että näiden nyt suomennetun 25 kertomuksen seuraksi saadaan vielä lisää, sanoo Päivi Luosma. Toivomus toteutunee, sillä Kristiina työstää parhaillaan Saaressa uusia suomennoksia novellisarjasta!