Alumnit

Saaren kartanon henkilökunta pohtii usein mitä kartanolla vuosien varrella työskennelleille taiteilijoille ja tutkijoille mahtaa kuulua. Ehkäpä myös sinä mietit haikeana, minkälaista Saaressa mahtaa nyt olla ja mitä tapahtuu?

Tarkoituksenamme on kehittää Saaren kartanon alumnitoimintaa. Aiomme muun muassa miettiä, miten pidämme paremmin yhteyttä kartanossa vuosien varrella työskennelleisiin taiteilijoihin ja tutkijoihin. Kerromme mielellämme alumniemme avajaisista, kirjanjulkistamisista, radio- tai TV-esiintymisistä yms., joista satumme tietämään. Otamme kernaasti vastaan (saari@koneensaatio.fi) uutisia työstänne.

Avasimme keväällä 2016 alumneillemme uuden kanavan kertoa tekemisistään: Saari Alumni News on Facebook-ryhmä Saaren kartanon alumneille, jossa he voivat jakaa tietoa esimerkiksi näyttelyistään, ensi-illoistaan, kirjanjulkistamisistaan ym. Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/745124758958273/

Tutustu myös Saaren kartanossa työskennelleisiin residenssivieraisiin

Kyselimme myös alumneiltamme alkukeväästä 2015 miten he kokevat työskentelynsä Saaren kartanossa ja miten residenssissä työskentely on vaikuttanut pidemmällä aikavälillä heidän omaan työhönsä ja uraansa.
Lue mielenkiintoisia vastauksia

Saari Alumni News

This is a group for the Saari Residence’s alumni to share and update their current projects since the Saari Residence. You are welcome to post events, photos, invitations comments, videos etc. The information will be shared onwards in the Saari Residence's channels.
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.1 day ago
Onnea, Leena!

"Arvid Lydecken -lastenkirjallisuuspalkinnon sai Leena Parkkisen kirjoittama ja Jussi Karjalaisen kuvittama teos Pikkuveli ja mainio harharetki (Teos). Palkintoraati kiittää Parkkisen kerrontaa hurjaksi, mutta harkituksi, ja tarinaa mukaansatempaavaksi."
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.1 day ago
Tänään! Today!

Dokumenttiprojekti: Pohjolan enkeli (S)

Yle TV1 klo 22.00
Lähes jokainen suomalainen tuntee tämän taulun ja monella on siihen vahva side. Ranskalaisen Jean Michel Roux'n Suomesta ja suomalaisuudesta kertovan dokumenttielokuvan ytimessä on Hugo Simbergin rakastettu taideteos Haavoittunut enkeli. Ohjaus: Jean Michel Roux. Tuotanto: Making Movies Oy.

Katsottavissa myös Yle Areenassa!
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared Saaren kartano - Saari residence's post to the group: Saari Alumni News.6 days ago
Pirre Naukkarinen
Pirre Naukkarinen shared a link to the group: Saari Alumni News.6 days ago
Keväällä kannattaa käydä myös Käpylän kirjastossa, jossa esiintymässä muutamia Saaren alumneja: Pauliina Haasjoki, Helene Bützow ja Eino Santanen. Heitä haastattelee – myöskin Saaren alumna – Marja-Leena Mikkola.