Rohkeus-blogi

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Rohkeus-blogi kertoo nimensä mukaan rohkeudesta: mietimme itse, mikä on rohkeaa, apurahansaajat kertovat hankkeistaan ja kutsumme myös muita aiheen pariin.

Uusimmat

Rohkeus-blogi | 10.06.2020

Valtiollisten rajamuurien ekologia lajikadon ja Trumpin aikakaudella

Valtiollisia raja-aitoja pidetään tavallisesti ihmisyhteisöjen välisenä poliittisena kysymyksenä. Ihmiskeskeinen tulkinta rajaesteiden politiikasta sivuuttaa sen, että rajaesteillä on peruuttamattomia ja usein turmiollisia vaikutuksia luontoon ja biodiversiteettiin. Yhdysvaltojen 1990-luvulla käynnistämä ja Trumpin hallinnon kiihdyttämä Yhdysvaltain ja Meksikon välinen rajamuurihanke on esimerkki luontoa lopullisesti muokkaavasta politiikasta. Ilmastonmuutoksen, lajikadon ja elinympäristöjen pirstoutumisen johdosta rajamuurien ja -aitojen luontovaikutukset ovat entistä ajankohtaisempi kysymys: onko ihmiskunnalla varaa tai oikeutta kaventaa biodiversiteettiä entisestään? Airin Bahmani ja Bruno Jäntti pohtivat asiaa blogikirjoituksessaan.

Rohkeus-blogi | 08.06.2020

Liikkeellä marraskuussa: festivaali levittäytyy yli aika- ja tilarajojensa

Liikkeellä marraskuussa on Helsingissä järjestettävä nykytanssifestivaali, joka aloitti toimintansa vuonna 1986. Vuosien varrella festivaali on ollut merkittävä inspiraation lähde suomalaiselle tanssikentälle. Tämän vuoden alussa Kerstin Schroth aloitti kolmivuotisen kautensa festivaalin uutena taiteellisena johtajana. Kautensa aikana hän haluaa viedä festivaalia uusiin suuntiin sekä etsiä tapoja, joiden avulla festivaali voisi levitä tapahtumaviikkonsa ulkopuolelle ja olla läsnä pääkaupunkiseudulla yhä laajemmalla alueelle. Tässä kirjoituksessa Schroth avaa festivaalin takana olevaa ajattelua.

Rohkeus-blogi | 27.05.2020

Mullasta nousee taimi

Miksi viljelylaatikoista ja parvekepuutarhoista on tullut globaalin pandemian keskellä niin tärkeitä? Kasvattamisella ja taiteen luomisella on vahva yhteys – ne molemmat kurkottavat maailmaan jota emme juuri nyt näe. Suvi Auvinen pohtii kasvun ihmettä blogitekstissään.

Hae lisää

Selaa arkistoa