Rohkeus-blogi

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Rohkeus-blogi kertoo nimensä mukaan rohkeudesta: mietimme itse, mikä on rohkeaa, apurahansaajat kertovat hankkeistaan ja kutsumme myös muita aiheen pariin.

Uusimmat

Rohkeus-blogi | 31.05.2018

Tieteellisen kirjoittamisen saatanallisuudesta

Tieteellisen tutkimustyön konkreettisin tuotos ja tuloksellisuuden mittari on useimmiten teksti. Kirjoittamisesta tekemisenä ja prosessina ei kuitenkaan juuri puhuta, vaikka jokainen tutkija kamppailee toisinaan kirjoittamisen kanssa. Peräänkuulutan akateemisten vuorovaikutuskäytäntöjen hivuttamista suuntaan, joka mahdollistaa kirjoittamisesta puhumisen ilman häpeää, kirjoittaa Minna Santaoja Rohkeus-blogissa.

Pitkät jutut | Rohkeus-blogi | 08.05.2018

IHME-festivaalin kymmenen vuotta taiteen syntymisen ja kokemisen ytimessä

Kymmenvuotias IHME-festivaali esittää joka vuosi kansainvälisesti tunnetun nykytaiteilijan uuden, laajan teoksen julkisessa, kaikille avoimessa tilassa. Festivaalin keskusteluohjelmassa teoksen teemat avataan osaksi yhteiskunnallista keskustelua. Toiminnanjohtaja Paula Toppila pohtii, mitä julkinen tila oikeastaan tarkoittaa, ja millaisten muutosten edessä juhlavuottaan viettävä festivaali on.

Rohkeus-blogi | 10.04.2018

Lähivuosina poutaantuvaa – vai sittenkin myrskyjä sarjassa?

Ilmastonmuutoksen luonteeseen liittyy paljon epävarmuuksia. Tiedetään, että helteet ja rankkasateet ovat jo monin paikoin lisääntyneet, mutta jatkuvatko muutokset samaan suuntaan kaikkialla? Nykymenetelmillä tulevaisuuteen päästään kurkistamaan aiempaa tarkemmin, jolloin sään ääri-ilmiöihin osataan varautua paremmin kuukausia tai jopa vuosia etukäteen, kirjoittaa tutkija Matti Kämäräinen Rohkeus-blogissa.

Hae lisää

Selaa arkistoa