Rohkeus-blogi

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Rohkeus-blogi kertoo nimensä mukaan rohkeudesta: mietimme itse, mikä on rohkeaa, apurahansaajat kertovat hankkeistaan ja kutsumme myös muita aiheen pariin.

Selaa arkistoa

Rohkeus-blogi | 31.10.2017

Mennyt vaan ei unohtunut aika

Historia kulkee kokijoidensa mukana läpi elämän, kirjoittavat Antti Malinen ja Tuomo Tamminen Rohkeus-blogissa. Heidän uusi tietokirjansa Jälleenrakentajien lapset kertoo millaista oli sotienjälkeinen Suomi lasten silmin.

Rohkeus-blogi | 24.10.2017

Faniyhteisöt muuttavat kulttuuria Venäjällä

Sosiaalisen median faniyhteisöt luovat valtakulttuurille vaihtoehtoisia seksuaalisuuden esityksiä normeista ja laeista välittämättä, kirjoittaa tutkijatohtori ja rohkea tekijä Saara Ratilainen, joka on tutkinut nuoria internetin käyttäjiä Venäjällä.

Rohkeus-blogi | 27.09.2017

Valkoisuuden luokkajako

Rasististen rakenteiden purkamiseksi on huomio suunnattava tavalliseen ja totunnaiseen. Valkoisuuden ja luokan kytkösten huomaaminen on olennainen osa rasismin kyseenalaistamista, kirjoittaa väitöskirjatutkija Minna Seikkula.

Rohkeus-blogi | 11.08.2017

Sukupuolilokeroiden illuusio

Meillä on vielä pitkä matka siihen, että sukupuoli nähdään eri asteisesti vaihtelevana ominaisuutena samoin kuin vaikkapa ihmisen pituus, kirjoittaa 100 ja yksi sukupuolisuutta -yhteisötaideteosta parhaillaan kokoava Susa Tyrniluoto.

Hae lisää

Seuraa meitä