Rohkeus-blogi

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Rohkeus-blogi kertoo nimensä mukaan rohkeudesta: mietimme itse, mikä on rohkeaa, apurahansaajat kertovat hankkeistaan ja kutsumme myös muita aiheen pariin.

Uusimmat

Rohkeus-blogi | Saaren kartanon residenssi | 02.07.2019

Anonyymi arvioija: Lopputulos ei ole aina itseisarvo

Yksi Saaren kartanon residenssihakemuksia keväällä arvioinut arvioija kertoo mietteitään hakemusten ääreltä. Miten löytää ne helmet, jotka hyötyvät residenssijaksosta parhaiten ja missä projekteissa on mahdollisuuksia kestävään ja itseään laajempaan vaikutukseen?

Rohkeus-blogi | 28.06.2019

Taide voi ilmaista koettua ilman, että se tuntuu epämukavalta

"Niinku mun asioista" on esitys, joka on tietoa nykynuoruudesta. Satu Olkkonen Taideyliopiston Taiteellisen tutkimuksen keskuksesta kertoo blogikirjoituksessaan koululaisten kanssa toteutetusta musikaalista taiteellisena tutkimuksena. Esityksen teema, lastensuojelu, ei ollut helppo. Tarinansa antaneille Satu esitti vain yhden kysymyksen: mitä siitä, mitä sinä tiedät, muiden pitäisi tietää? Tekstin lomasta löytyy lyhyitä videoklippejä esityksen livetaltioinnista, joita SPR:n Nuorten turvatalot julkaisevat tulevan syksyn aikana.

Rohkeus-blogi | 24.06.2019

Elektronisen kirjallisuuden uusia tuulia

Elektronisesta kirjallisuudesta osataan Suomessa yleensä nimetä kaksi sen näkyvintä lajia: äänikirjat sekä e-kirjat, joissa painettu teksti on siirretty sähköiseen muotoon luettavaksi. Ala pitää kuitenkin sisällään hyvin monipuolisilla tavoilla digitaalisia keinoja käyttävää kirjallisuutta. Digitaalisen runouden sivusto Nokturnon päätoimittaja Virpi Vairinen avaa näkymiä alan tilanteeseen tällä hetkellä.

Hae lisää

Selaa arkistoa