Rohkeus-blogi

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Rohkeus-blogi kertoo nimensä mukaan rohkeudesta: mietimme itse, mikä on rohkeaa, apurahansaajat kertovat hankkeistaan ja kutsumme myös muita aiheen pariin.

Uusimmat

Rohkeus-blogi | 15.04.2019

Luokka ruumiissani

Miten luokkataustani tulee näkyväksi ruumiillisuudessani? Mitä työväenluokkaisuus 2010-luvulla merkitsee? Minkälaista ruumiillisuutta ja toimijuutta historiani piirtää minuun? Miten taustani läpäisee kehonkuvani? Entä liikkeeni? Näihin kysymyksiin pureutuu Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke, johon kirjoittajat Laura Lehtinen ja Elsa Heikkilä ovat saaneet ponnistusapurahan Koneen Säätiöltä.

Rohkeus-blogi | 19.03.2019

Yleistajuinen julkaiseminen tekee tieteestä inhimillistä

Diginuoruus mediakaupungissa -tutkimushanke julkaisi vuoden alussa yleistajuisen verkkojulkaisun. Moniaistisen ja pohdiskelevan esseekokoelman tarkoituksena on tehdä tieteellisestä tutkimuksesta uudella tavalla ymmärrettävää, elämyksellistä ja inhimillistä. Blogikirjoitus pohdiskelee, miksi tällaisia yleistajuisia tutkimusjulkaisuja tänä päivänä tarvitaan ja mitä matkan varrella on opittu.

Rohkeus-blogi | 18.02.2019

Tunteiden lukemisesta runoudessa

Elina Siltasen tutkimusprojekti kysyy, miten käsitellä runouden lukemisen herättämiä tunteita, sellaisiakin vähäarvoisina pidettyjä tunteita kuten ärtymystä tai tylsistymistä.

Rohkeus-blogi | 29.11.2018

Maisemataiteen jatkumosta: utopia, apokalypsi vai sittenkin ”apokatopia”?

Länsimaisessa taiteessa utopioita on kuvattu maisemametaforien avulla: turmeltumattoman maalais- tai paimenelämän tyyssijana, paratiisin puutarhana tai pittoreskinä vuoristona. Pohjoismaisissa 2000-luvun maalauksissa maisema esitetään kuitenkin uudessa apokalyptis-dystooppisessa valossa, kirjoittaa taidehistorioitsija Hilja Roivainen.

Hae lisää

Selaa arkistoa