Rajanylityksiä

Koneen Säätiö tukee rajanylityksiä, joskus rajojen rikkomistakin. Rajojen ylittämisellä viittamme esimerkiksi eri taiteen -ja tieteenalojen välisten rajojen madaltamiseen ja alojenvälisyyteen, mutta myös muunlaisien uusien yhdistelmien voimaan ja hyppyyn tuttuuden rajan yli. Kerromme, millaisia monialaisia tai muita rajoja ylittäviä hankkeita olemme tukeneet.

Selaa arkistoa

Rajanylityksiä | 30.08.2017

Värillä on väliä

”Värien käytöllä on sosiaalisia ja poliittisia vaikutuksia, jotka jäävät ilman huomiota, jos värit ohitetaan olankohautuksella”, sanoo VTT, dosentti Juha A. Vuori, joka työryhmineen tutkii värienkäyttöä turvallisuuskäytäntöjen yhteydessä.

Rajanylityksiä | 30.08.2017

Kuinka yhdistyvät nykytaide ja arkeologia?

Hangon Tulliniemellä vuosina 1942–1944 sijainneen saksalaisen kauttakulkuleirin jäänteet avautuivat yleisölle vuonna 2014. Valokuvaaja Japo Knuutila työryhmineen on koonnut osana Poeettinen arkeologia -tutkimushanketta Deutsches Lager -näyttelyn saksalaisleirin historiasta. Exhibition Laboratoriossa parhaillaan esillä olevassa näyttelyssä on muun muassa valokuvia, videoita ja alueelta kaivettuja esineitä.

Rajanylityksiä | 30.08.2017

Mikä voimaannuttaa musliminuoria?

Ongelmakeskeisyys hallitsee usein keskustelua musliminuorista. Tutkimuksessaan Marja Tiilikainen työryhmineen haluaa tutkia ongelmien sijaan nuorten voimavaroja. Osallistavien menetelmien ja taiteen keinoin hän ja tutkija Adam Adam haluavat saada myös nuorten äänen kuuluviin.

Rajanylityksiä | 30.08.2017

Tanssii robottien kanssa

Ihmisyyden käsite on aina ollut erottamaton teknologiasta. Ne välineet, joita käytämme myös määrittelevät sen, miten koemme maailman ja toimimme siinä ihmisinä, sanoo Thomas Freundlich, joka tekee Koneen Säätiön apurahalla tanssiteosta tanssija Minttu Pietilälle ja teollisuusrobotille.

Hae lisää

Seuraa meitä