Ohjelma

Lauttasaaren kartanossa luomme vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä tieteen ja taiteen ammattilaisten välille. Kartano on myös areena, jossa voimme tuoda valokeilaan apurahansaajiemme – tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden rohkeiden tekijöiden – työtä ja osaamista. Kartanolla toteutuu säätiölle tärkeä kaivon metafora, jolla tarkoitamme paikkaa, jonka äärelle kokoonnutaan jakamaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kaivolla annamme mahdollisuuksia verkostoitumiseen, toisin katsomiseen sekä uuden ajattelemiseen ja oppimiseen. Järjestämme kartanossa erilaisia tapahtumia, joka on pääosin puheohjelmaa. Suurin tapahtumakokonaisuus on suunniteltu apurahansaajille.
Sattuma-klubilla kesäkuussa 2019 yhdistivät voimansa neljä helsinkiläistä musiikkitoimijaa Barock ry:stä Tölöläbiin. Kuva: Teijo Salminen

Tällä hetkellä kartanossa on käynnissä seuraavia tapahtumakonsepteja:

  • Rohkeat tekijät -tilaisuudet ovat apurahansaajien itse järjestämiä tilaisuuksia kartanolla. Tilaisuudet voivat olla muodoltaan seminaareja, keskustelutilaisuuksia, esitelmiä tai vaikkapa konsertteja. Rohkeat tekijät -sarjaan haetaan mukaan kaksi kertaa vuodessa järjestettävällä avoimella haulla.
  • Apurahat + -tapahtumat ovat apurahansaajille suunnattuja tukipalveluita, ja niihin kuuluu muun muassa mentorointia ja erilaisia luovaa työtä tukevia työpajoja. Kerromme tapahtumista Apurahat + -uutiskirjeessämme.

Seuraa tulevia tapahtumia etusivun tapahtumakalenterista tai tilaamalla uutiskirjeemme tämän sivun alalaidasta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!