Yhteistyö

Uskomme kohtaamisiin ja rajojenylityksiin. Teemme säätiönä yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa ja järjestämme yhdessä tilaisuuksia sekä hankkeita, jotka kannustavat tuntemattomalle maaperälle astumiseen.

IHME

Yhteistyömme IHME-nykytaidefestivaalin kanssa tähtää rohkeisiin kohtaamisiin. Olemme sitoutuneet Taidesäätiö Pro Arten ylläpitämän IHME-nykytaidefestivaalin rahoittamiseen vuosien 2015–2018 ajan 300 000 eurolla vuosittain. Säätiöiden välinen yhteistyö tukee molempien toimintaa.

Taidesäätiö Pro Arte edistää taidetta tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on vahvistaa kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy kansainvälisesti tunnetun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.

Koneen Säätiön yliasiamies Anna Talasniemi on valittu Taidesäätiön Pro Arten hallituksen jäseneksi Koneen Säätiön edustajana.

ihme_PMS


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Tieteen päivät

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tieteen päivät järjestetään joka toinen vuosi tammikuussa Helsingissä, ja niillä on oheistapahtumia muissa kaupungeissa. Tieteen päivät on yleisölle maksuton ja kuuluu vanhimpiin eurooppalaisiin säännöllisiin tiedetapahtumiin.

Olemme tukeneet Tieteen päiviä vuodesta 2013, jolloin aloimme tukea päivien osana järjestettyä Tiedettä Kampissa -tapahtumaa Kampin kauppakeskuksen keskiympyrässä. Vuonna 2015 tapahtuma järjestettiin toista kertaa, jolloin se levittäytyi laajemmin Kampin tiloihin. Tällä kertaa eri alojen tutkijat lähestyivät tuttuja arjen esineitä erilaisista yllättävistä näkökulmista.

Tiedettä Kampissa -tilaisuus tammikuussa 2015.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Muu yhteistyö

Järjestämme mielellään tilaisuuksia yhdessä muiden organisaatioiden kanssa aiheista, jootka ovat meille tärkeitä. Olemme muun muassa tuoneet elokuvantekijöitä ja tutkijoita yhteen yhdessä Tampereen elokuvajuhlien kanssa, järjestäneet monikelisyyttä käsitteleviä tilaisuuksia yhdessä Svenska Kulturfondenin kanssa ja tuoneet yhteen Nesslingin säätiön ja Koneen Säätiön ympäristöntutkijoita kouluttautumaan tiedeviestinnässä.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti

Jäsenyydet

Olemme Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan jäsen. Neuvottelukunta on apurahoja jakavien säätiöiden ja rahastojen yhteistyöelin, ja sen jäsenet noudattavat hyvää säätiötapaa Säätiön tiedeasiamies Kalle Korhonen on SRNK:n hallituksen jäsen (11/2014–).

Koneen Säätiö on myös European Foundation Centren (EFC) jäsen. EFC on kansainvälinen säätiöiden ja rahoittajien kattojärjestö.


Jaa tämä : Twitter | Facebook | Sähköposti